Nikolics szerint hab a tortán az Újpest elleni győzelem

Támadónk hamarosan megkaphatja a magyar állampolgárságot.

+ Pörgős összecsapás volt, az első félidőben mind nekünk, mind pedig az Újpestnek megvoltak a helyzeteti, de nem született gól. A másodikban én is lehetőséget kaptam - a cserejátékos mindig azzal a céllal megy a pályára, hogy próbáljon valami plusszt hozzátenni a játékhoz, esetleg valami váratlant húzni. Hála Istennek ez most sikerült. Nagyon kellett ez a gól, nem csak a csapatnak, de nekem is, hiszen az elmúlt időben nem voltam túl szerencsés, a helyzeteim rendre kimaradtak. Jó érzés, hogy a Mester belém vetett bizalma ennek ellenére nem ingott meg. Fontos győzelmet arattunk a lilák ellen, amelynek az értékét az is emeli, hogy két meghatározó játékosunk nem léphetett pályára, de Farkas és Milanovics parádésan pótolták őket. Ez a három pont hab volt a tortán, hiszen amellett, hogy már a meccs előtt tény volt, mi lettünk az őszi elsők, azért mégis csak szebb ez így. Az első hely nem meglepetés, megérdemeltük, megdolgoztunk érte. Ettől függetlenül a következő két mérkőzésen a Siófok és a Vasas ellen is ugyanilyen magabiztosan kell futballozzunk, de igaz ez a kupavisszavágóra is. Ha minden megvan, nyugodtan mehetünk a téli pihenőre.

- Kicsit tekintsünk is akkor előre - szombaton jön a Siófok. Nincsenek kellemes emlékeink róluk, hiszen az első fordulóban csak egy pontot szereztünk ellenük...

+ Ez így van, azt a meccset, miután kielemeztük, el is felejtettük. Szerintem arra kell számítanunk, hogy mint a legtöbb csapat, a Siófok is beáll majd védekezni ellenünk. Az első gólig izgalmas lehet a találkozó, de nincs más hátra, muszáj magabiztos győzelmet aratnunk. Egyébként úgy érzem, sokszor az a probléma, hogy csak a második félidőben kapcsolunk és váltunk ritmust. Ennek okát nem tudom. Az is igaz ugyan, hogy többször is képesek voltunk hátrányból felállni az ősz folyamán, s ez a csapat erejét mutatja. Harcosan, motiváltan kell kezdeni a Siófok ellen, hogy úgy érezzék, nincs sok keresnivalójuk ellenünk.

- Azt mondod, arra számítasz, beállnak védekezni a siófokiak. Mi lehet a felállt védelem ellenszere, hiszen láthatólag gondot okoz számunkra az ilyen védelem feltörése?

+ Sajnos ez valóban így van, bár az edzéseken gyakorolunk hasonló szituációkat. Nem egyszerű feladat, hiszen ha tizen védekeznek, mi pedig nyolcan támadunk, akkor összesen tizennyolc ember koncentrálódik egy nagyjából húsz méteres területen. Ilyen helyzetben könnyebb védekezni, mint támadni.

Egy adalék Nemanja Nikolicshoz: csatárunk ma délelőtt Székesfehérváron sikeres állampolgársági vizsgát tett, így már csak egyetlen, bürokratikus lépés választja el attól, hogy megkapja a régen áhított magyar állampolgárságot. A sikeres vizsgához ezúton gratulálunk!

További hírek