Nikolics: A jó sorozatom kitart a szezon végéig

Tavaly gólkirály, idén bajnoki aranyérmes lett Nikolics Nemanja. Mit mondott a Kaposvár meccs után?

- Igen, természetesen és fantasztikus érzés, bár kicsit nehéz nyilatkozni egy ilyen meccs után. Az első ziccer ugyan a kaposváriak előtt adódott, de a gólom után aztán már csak egy csapat volt a pályán, s végig mi domináltunk. Nagyon örülök annak, hogy végre sikerült eldönteni a bajnoki cím sorsát, ráadásul hazai pályán, a saját közönségünk előtt.
Kicsit olyan volt a mérkőzés, mint az egész szezon: helyenként nehézkesen ment, de amikor kellett, kivágta a rezet a csapat, s megmutatta mit is tud valójában.
- Lehet… Bár ehhez az is hozzátartozik, hogy az idén szinte mindegyik Sóstóra látogató együttes a védekezésre fektette a hangsúlyt, s a legnehezebb feladat felállt védelem ellen játszani. Az első gól mindig meghatározó, s ha ezt sikerült belőnünk, akkor általában még továbbiakat is szereztünk. Tegnap azonban egy kicsit más volt a helyzet, hiszen nagy volt a tét, ezért az első találat után többet tartottuk a labdát, s ugyan támadtunk tovább, de igyekeztünk jobban kivárni azokat a szituációkat, amikor üres területre beadva a „zsugát”, ziccer helyzetbe kerülhetünk. Ez a taktika talán kevésbé volt sikeres, de végül az egyenlítő gólra két újabbal válaszoltuk.
- Tavaly több gólt rúgtál, viszont idén a kevesebb találatod szinte mindegyike sorsdöntőnek bizonyult.
- Őszintén megmondom, a szezon elején arra számítottam, több lehetőséget kapok majd ebben a bajnokságban a gólkirályi cím elhódítása után. Nem így történt. A mester más taktikát gondolt ki, így legtöbbször „Szoszi” egyedül játszott elöl. Szerencsére, fantasztikus szezont produkált! Elmondhatom, hogy az idén amennyi lehetőséget kaptam, azt maximálisan ki is használtam, sőt Lencse Lacinak is voltak nagyon jó mérkőzései. Úgy érzem, hogy a hátralévő két meccsen és a kupadöntőn ki is fog tartani a jó sorozatom.

További hírek