Így látták az edzők a Videoton - Pápa mérkőzést

Véber György ma örült volna, ha csak hetven perces egy meccs, dr. Mezey szerint nagy türelemmel, sikeresen őröltük fel a vendégek védelmét.

dr. Mezey György: "Izgalmas szakmai csata volt, s mivel a második félidőben a játékosaim hozták azt a motivációs plusszt, amit kellett, ezért ismét nagyarányú győzelmet arattunk, jól megszervezett Pápán kerekedtünk felül. Ilyen felállásban még nem láttam Véber György csapatát. Nehéz volt átjátszani ezt a jól szervezett és együtt mozgó védelmet. Hatalmas türelem kell ahhoz, hogy egy hét-nyolc emberből álló falat áttörjünk, ilyenkor nem lehet kapkodni, állandóan előre ívelgetni. A feladat az volt, hogy őröljük fel a védelmet, erre hívtam fel a figyelmet a szünetben is, hiszen nyilvánvaló volt, hogy nem bírják majd végig tartani a fegyelmezett védekezést a vendégek. Ez így is történt, s amint hibáztak, mi kihasználtuk. Az első gól után aztán meg is változott a játék képe, bátrabban kijöttek a pápaiak, kinyíltak, s ezt mi sorozatban még háromszor tudtuk góllal "büntetni". Örülök annak, hogy a csapat ma ismét csapatként funkcionált, s hogy nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam."

Véber György: "A mai mérkőzés után azt mondom, sajnálom, hogy nem hetven perces egy futballmeccs. Úgy gondolom, ennyi ideig érvényesült az, amit elképzeltünk: három belső védővel le tudtuk zárni a kapu előtti területet, de ugyanakkor futballozni is tudtunk. Így az első félidőben sikeresebbek voltunk. A második játékrészben aztán a hazai csapat beszorított minket, főként azért, mert azok az emberek, akik azért feleltek, hogy a nehezen megszerzett labdákkal támadást építsenek, gyengébb teljesítményt nyújtottak. Így aztán tényleg csak az volt a kérdés, mikor kapjuk az első gólt. Ekkora védő-összeomlásra azért nem számítottam. Ez alkalommal viszont nem teszek szemrehányást a csapatomnak, mert nagyon becsületesen küzdött."

További hírek