INTERJÚ

Nikolics: "Nem jó érzés az utolsó pillanatban pontokat veszíteni, de benne van a fociban"

Támadónk beszélt az ETO elleni derbiről, újabb bajnoki góljáról, Lipták kemény belépőjéről és a csapat előtt álló feladatokról is.

Remekül kezdődött a Győr elleni bajnokink, hiszen a 40. percben már 2-0-ra vezettünk, a vége viszont 2-2 lett. Hogy értékeled az eredményt, veszítettünk 2 pontot vagy nyertünk 1-et?

Valóban nagyon jól indult a találkozó, az első félidőben sok helyzetünk volt, eldönthettük volna a mérkőzést, de az ETO bizonyította, hogy az egyik legjobb magyar csapat, vissza tudtak jönni a meccsbe. Egy pontot szereztünk végül, amit én semmiképp nem értékelek kudarcként, hiszen egy igazi rangadót játszottunk. Természetesen nem jó érzés az utolsó pillanatban pontokat veszíteni, de ez benne van a fociban. A legfontosabb, hogy a tabella élén állunk és 6 pont előnyünk van a második helyezett előtt.


Nikolics gólja a Győri ETO ellen

Újabb bajnokin találtál be, 17 gólnál jársz 18 forduló után, és mivel 1 meccset kihagytál, továbbra is 100%-os szezont futsz a gólok tekintetében. Ilyen tavaszi folytatást vártál?

Ebben reménykedtem, ezért dolgoztam. Örülök, hogy újra betaláltam, egy csatárnak ez a dolga. Nyilván önbizalom terén sem jön rosszul ez a mutató, amit eddig produkáltam. De még van előttünk 12 bajnoki, úgyhogy a vége messze van, a következő meccseken is folytatni akarom a sorozatot.

Az első félidő végén egy durva belépőt követően hosszan ápoltak, sokan már a legrosszabbtól tartottak, nem lehetett tudni, mekkora a baj. Mi történ pontosan, és hogy vagy most?

Megkaptam a labdát és a fordulás után próbáltam indítani Oliveirát, amikor jött Lipták elkésett belépője. Nem hiszem, hogy szándékosság volt a dologban. A sípcsontom és a bokám bánta, ami még most is érzékeny, de azért szerencsémre megúsztam anélkül, hogy meccseket kellene kihagynom.


Lipták még csak "sárga lapot sem érő" belépője

Szerdán a Pécs elleni Magyar Kupa-meccs, szombaton a Nyíregyháza elleni első hazai bajnoki következik. Mit vársz a találkozóktól?

Mindhárom hazai sorozatban lehetőségünk van a végső győzelemre, és mindegyiket komolyan is vesszük, így természetesen a szerdán folytatódó Magyar Kupát is. Fel vagyunk készülve a sorozatos meccsterhelésre, úgyhogy nem jelenthet problémát a szerda-szombat ritmus. A Pécs ellen biztosan lehetőséget kap több olyan játékos is, aki hétvégén nem lépett pályára, de ők is pontosan tudják a feladatukat, és biztos vagyok benne, hogy jól meg is oldják. Mindkét meccsen győzelemre készülünk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek