Napra pontosan öt év után nyerhetünk ismét Magyar Kupát

2006. május 17-én az Üllői úton tizenegyesekkel győztük le a Vasast a Magyar Kupa döntőjében - videó!

2006. május 17. Emlékezetes dátum minden Vidi-szurkoló számára.
Csapatunk kupadöntőt játszott a Vasas ellen az Üllői úton - és nem csak játszott, hanem nyert is. Abban a stadionban, ahol 2001. június 13-án a DVSC ellen lépett pályára a Vidi a Magyar Kupa döntőjében.
Akkor sajnos nem sikerült nyernünk, pedig papíron gyengébb volt nálunk a Loki, hiszen ők kieső helyen végeztek a bajnokságban, és csupán azért maradhattak a következő szezonban is az NB I-ben, mert a másodosztályból feljutó BKV végül nem vállalta a szereplést a legmagasabb osztályban.

Szerencsére a történelem csak részben ismételte önmagát. A Vidi 2006-ban is a Fradi pályán játszotta a Magyar Kupa döntőjét, az angyalföldiek pedig - a 2001-es DVSC-hez hasonlóan - a szezon végén kieső helyen végeztek a bajnokságban. Szinte hihetetlen, de a Vasas is megúszta, akárcsak 2001-ben a Loki, hiszen a Ferencvárost pénzügyi gondok miatt visszaminősítették a másodosztályba, így a Vasas a következő szezonban is a legmagasabb osztályban szerepelhetett, míg a Fradi 3 szezont húzott le az NB II-ben, mire sikerült visszajutniuk a legjobbak közé.

Az alábbi videó megtekintésével felidézheti az öt évvel ezelőtt győzelmünket:

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek