Joan Carrillo: "Nem kell senkinek részletezni a párharc fontosságát"

Vezetőedzőnk örül annak, hogy ebben a speciális helyzetben akár ötöt is változtathat majd a hátralévő találkozókon.

"Jó hozzáállással folytatta a felkészülést a csapat a két, múlt heti edzőmérkőzést követően is. Nem kellett külön részletezni a párharc fontosságát senkinek az öltözőben, hiszen egy kupa-elődöntőről beszélünk. Teljesen más egy ilyen oda-visszavágós sorozatban meccselni, mint egy bajnokin, a Mezőkövesd egy jó együttes, minőségi, erős játékosok alkotják a keretet. Harcolnunk kell, meg kell mutatni, hogy milyen karakteres csapat vagyunk és könnyen lehet, hogy majd meg kell szenvedni a továbbjutásért, de az nem kérdés, hogy az a célunk, hogy ott legyünk a döntőben. Örülök, hogy hivatalosan is újraindul a futballidény, szerintem ez egy jelképe annak, hogy a társdalom jó úton jár a járvány legyőzése felé. Elsősorban persze a Vidi-szurkolók és magunk miatt szeretnénk jó teljesítményt nyújtani, de bízunk benne, hogy minden futballszerető jól szórakozik majd a magyar meccsek alatt."

Vezetőedzőnket arról is megkérdeztük, hogy mi a véleménye az ideiglenes szabálymódosításokról (a szezon hátralévő részében kilenc cserét lehet nevezni, a vezetőedzők pedig háromszor állíthatják meg a játékot és összesen ötöt változtathatnak).

"Szerintem a módosítások bevezetése pozitív és jó döntés. Megnőtt a sérülésveszély, a Bundesliga múlt heti fordulójában, ha jól tudom nyolc játékos is kidőlt, így mindenképpen üdvözlöm az extra változtatási lehetőségeket. Amúgy is úgy gondolom, hogy ezeken az első mérkőzéseken a cserék döntő többsége nem taktikai változtatás, hanem egyszerűen frissítés lesz majd. Én esetleg annyit változtattam volna, hogy ha az egyik csapatnak cseréje van még, de játékmegszakítása már nincs, akkor a kihasználatlan cserelehetőséget engedném nekik akkor, amikor az ellenfél cserél, hiszen így-is, úgy-is megáll a játék. Ezzel együtt is, örülök az extra lehetőségeknek, szerintem ebben a helyzetben jót tesz majd a színvonalnak.”

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek