LEÁNY U16 SZEZONÉRTÉKELŐ

"Nagyon jól összekovácsolódott a csapat"

Varga Ferenc vezetőedző értékelte a Leány Regionális U16 Észak-Nyugati csoportban bajnoki címet szerző csapatunk szezonját.

U16-os leány együttesünk a 2023/2024-es szezonban 22 mérkőzésből 21 győzelemmel zsinórban másodszor is bajnoki címet szerzett. Varga Ferenc vezetőedző értékelt.

Mi volt a szezon előtt a célkitűzés a lányok felé és mit sikerült ebből megvalósítani?

Mivel tavaly is bajnokok lettünk, bíztunk benne, hogy ebben a szezonban is hasonlóan jó eredményeket fogunk elérni, de a fő cél természetesen az volt, hogy a lányokat képezzük; minél többet fejlődjenek egyénileg úgy, hogy mellette csapatban is tudnak együtt dolgozni. Az U16 azért is speciális, mert minden évben kicserélődik a keret egy része, 6-8 játékos kerül fel az U14-ből, míg szintén 6-8 játékos lép feljebb az U19-be. A felkerült fiatalok az U14-ben szűkített pályán 8+1-ben játszottak, ezért a szezon elején a nagypályán való játékot kellett először elsajátítanunk. Úgy érzem, ez jól sikerült.

Mi emelte a csapatot a vetélytársak fölé?

A lányok hozzáállása az egész szezonban remek volt, mindig nagyon jó volt az edzéslátogatottság. A szezon elején nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy jó legyen a közösség. Úgy gondolom, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. A pályán és a pályán kívül is jól érezték magukat együtt a lányok, ez megmutatkozott a mérkőzéseken is.

Melyek voltak a szezon legemlékezetesebb meccsei?

Több ilyen is volt, én azokat szerettem, amikor jól játszott az ellenfelünk is. Általában már „túltisztelnek” minket a vetélytársak, emiatt nem nagyon mertek támadni. Azokon a mérkőzéseken lehetett igazán jó focit játszani, ahol az ellenfél is mert futballozni és próbált támadni. Ekkor voltam a legbüszkébbek a lányokra, amikor jó ellenfél ellen is meg tudták csinálni az edzésen gyakoroltakat.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek