GERGÉNYI BENCE

"Mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot"

Hátvédünk megszerette új pozícióját, vasárnap pedig korábbi együttese ellen ünnepelne győzelmet.

Fél éve költöztetek Székesfehérvárra, sikerült már belakni a várost?

Igen, szerencsére a várost és a légkört is hamar megszoktuk, jó itt élni. Fehérváron született a gyermekünk, nagyon boldogok vagyunk itt. A halastavak közvetlen közelében lakunk, bár a horgászásra most kevesebb idő jut, napi szinten látogatom a tavakat, ugyanis van két kutyánk, sokat szoktunk sétálni.

Öt évet töltöttél Zalaegerszegen, feljutottatok az NB I-be, megnyertétek a Magyar Kupát. Különleges élmény számodra a ZTE ellen játszani?

Valóban, ahogy mondod, szép éveket töltöttem Zalaegerszegen, a mai napig rengeteg barátom van a csapatban és a lelátón is, de arra a két órára ezt félreteszem és mindent megteszek, hogy itthon tartsuk a három pontot. Nincs bennem különleges érzés, ugyanúgy készülök, mint máskor. A meccs után persze majd váltok pár szót a régi csapattársaimmal.

Minek köszönhető, hogy a csapat ilyen jó formába lendült a tavasz második felére?

Úgy gondolom, az új igazolásoknak kellett egy kis idő, míg beilleszkedtek. Ez sosem könnyű, de a helyzethez képest elég gyorsan sikerült. Emellett olyan csapat állt össze, amelyik mindent megtesz a győzelemért. Közös a célunk; szeretnénk a hátralevő öt mérkőzésen is minél több pontot gyűjteni.

Bartosz Grzelak három belső védős rendszerében a bal oldali belső pozíció a tied, mennyire más ez, mint a korábbi szerepköröd?

Korábban még nem játszottam ezen a poszton, de az elmúlt fél évben már egész jól megszoktam és megszerettem. Annyiban más az eddigiekhez képest, hogy a támadásokhoz nem tudok olyan sokat csatlakozni, nem tudok annyit felmenni az ellenfél tizenhatosáig, mint mikor még a vonal mellett játszottam, de szeretem ezt az új szerepkört, élvezem a játékot.

Öt meccsel a szezon vége előtt dobogós helyen áll a csapat. Mennyire téma ez az öltözőben?

Rengetegen kérdezik ezt, természetesen ismerjük a tabellát, de mi továbbra is csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Meccsről meccsre kell haladnunk, aztán a végén meglátjuk az eredmények függvényében, hogy ez mire elég. Ahogy korábban is mondtam, mindenképpen győzelmekkel szeretnénk zárni a szezont.

Mit gondolsz, meg tudod lepni egykori csapattársaidat a bedobásaiddal?

Nagyon jól ismernek, biztosan készülnek is rá, de remélem, túljárok majd az eszükön (nevet).

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek