VIDI - ZTE

Tölts el egy egész délutánt Sóstón a Föld napja alkalmából!

Gyertek biciklivel Sóstóra! Vasárnap 11 órától NB III-as csapatunknak szurkolhattok, a gyereksarokban pedig a Föld napja alkalmából a Sóstó Látogatóközpont környezetvédelemre oktató játékai várják a drukkereket.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában vasárnap délután a ZTE FC látogat Sóstóra. A 16 órakor kezdődő összecsapás előtt a Föld napja alkalmából ismét színes programok várják szurkolóinkat. Kapunyitás 15 órakor.

A délután folyamán látogasd meg a Sóstó Természetvédelmi Területet, majd a túra végeztével nézz körbe madártávlatból a sóstói kilátóból.

Délelőtt 11:00-tól NB III-as csapatunk fontos meccsen fogadja a Dunaújváros együttesét. A találkozót a Fehérvár FC edzőközpont IV-es pályáján rendezik meg. A belépés ezúttal is ingyenes.

"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" - szól a Föld napja egyik jelmondata. A Földünk természeti környezetének megóvására létrejött nemzetközi kezdeményezéshez Magyarország 1990-ben csatlakozott. Az esemény tiszteletére változatos programok várják a drukkereket.

Sóstói Stadion

• csocsó, kapuralövés és subsoccer (ülőfoci)
• gyereksarok: színezők és tetkók
• környezetvédelemre oktató játékok, tesztek, színezők, foglalkoztató füzetek
• VidiShop: Sálakat fel! Keresd ajándékboltunkban a vidis sálakat!
• Vidi Múzeum Szabó Józseffel és Csongrádi Ferenccel

► Gyertek biciklivel Sóstóra!

Ha a vasárnapi időjárás engedi, a Föld napjának alkalmából gyertek minél többen biciklivel Sóstóra, így csökkentve a károsanyag-kibocsátást! A stadion körül összesen 262 biciklitároló van, amelyeket a mellékelt térképen láthattok. Klubunk őrzött biciklitárolót nem tud biztosítani.

► Föld napi programok

A Sóstó Látogatóközpont jóvoltából a gyereksarokban környezetvédelemre oktató játékok várják legifjabb szurkolóinkat. Lesz madárlábnyom-párosító, oszlop kirakó, mágneses pók kirakó, fakeretes memóriajáték, évszakos forgatós tábla, továbbá tesztek, színezők és Sóstó kaland foglalkoztató füzet várja a drukkereket. A látogatóközpont munkatársai segítik a gyerekeket az eligazodásban.

► Csocsó és subsoccer

A gyereksarokban csocsóban (pörgetés nélkül), subsoccerben (ülőfoci) és kapura lövésben is összemérhetitek tudásotokat.

► A Vidi Múzeum is várja az érdeklődőket!

A Vidi Múzeum vasárnap 13:00-kor nyit és szeretettel vár benneteket! Ezen a hétvégén is tovább tart a retro kiállítás: a 70-es, 80-as évek vidis használati tárgyaiból láthattok izgalmas darabokat a vitrinekben, köztük szurkolók által készített ereklyéket. Ezenfelül az 1985-ös UEFA-döntővel kapcsolatos emléktárgyakat is megnézhetitek, és jelen lesz az egykori kupadöntős csapat néhány tagjai is.

Gyertek, találkozzatok a legendákkal! Keressétek a múzeum dedikáló kártyáit, amelyeket legendáink szívesen aláírnak nektek! A meccs előtt Szabó József és Csongrádi Ferenc vár titeket! Jegyet is tudsz majd váltani a múzeumban a találkozóra helyszíni jegyárakon.

► VidiShop

Sálakat fel! Keresd ajándékboltunkban a vidis szurkolói sálakat! A kétoldalas, kötött gyermeksál ára 3990 Ft, a felnőtt méretű szurkolói sál ára pedig 4490 Ft. Klubunk ajándéküzlete a meccs napján 14:00-től tart nyitva a mérkőzés lefújását követő 60 percig.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek