Marko Nikolics: "Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült nyernünk"

A két vezetőedző értékelte a vasárnap esti bajnokit.

Marko Nikolics:

"Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült megnyernünk a meccset. Ahogy korábban mondtam, sosem könnyű az újonc csapatok ellen játszani az első fordulókban, mert nagyon motiváltan várják a játékosaik, hogy az élvonalban szerepeljenek. Mi túl idegesen játszottunk, sok technikai hibát láttam a csapattól, ezek ezen a szinten nem férhetnek bele a játékba. Korán vezetést szerzett az ellenfél, a második félidőben nekünk is sikerült gyorsan egyenlítenünk, de a második gólt már nem tudtuk belőni – pedig megvoltak a helyzeteink, elég csak Géresi, vagy Scsepovics lehetőségeire gondolni. De mindezzel együtt, ha teljesen őszinte szeretnék lenni, azt mondhatom, hogy nem is érdemeltük ma meg a három pontot. A Balmazújváros remekül védekezett, nagyon motiváltan játszottak, jól kontráztak, gratulálok Horváth Ferencnek és csapatának. Mi csütörtökön már újra pályán leszünk, nagyon fontos szerepe lesz a regenerációnak a következő napokban, hiszen nem sokat rotáltunk az elmúlt találkozókon. Bízom benne, a Nömme Kalju és a Puskás Akadémia elleni találkozókat meg tudjuk majd nyerni.”

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyáltalán nem volt arról szó, hogy lebecsültük volna a Balmazújvárost, valamint arról is beszélt, hogy pénteki EL-sorsolást (amely során kiderült, hogy amennyiben továbbjutunk a francia Girondins Bordeux ellen léphetnénk pályára) egyelőre nem kívánja kommentálni, hiszen hiába a háromgólos előny az észtek ellen, addig nincs vége a párharcnak, amíg a játékvezető le nem fújja a csütörtöki találkozót.

Horváth Ferenc:

"Elégedett vagyok az eredménnyel! Nagy dolog a mi kis csapatunk életében, hogy rögtön a nyitányon, Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb együttesétől el tudtunk vinni egy pontot. A mai nap a szív diadala volt, a srácok mindent megcsináltak, amit kértem tőlük. Zártan védekeztünk, az első félidőben még a kontráink is ültek, a másodikban már annyira nem, de a védekezésünk akkor is rendben volt. Kezdésnek nem kell ennél jobb meccs. A játékosaimnak még meg kell szokniuk az NB I légkörét, hiszen sokan közülük korábban még nem játszottak az első osztályban. Kicsit elfáradtunk fejben és fizikálisan is, de ahogy mondtam, a szívük vitte őket előre, erre pedig lehet építeni a továbbiakban. A Vidinek sok sikert kívánok az Európa Ligában!"

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek