EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Marko Nikolics: "Az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket"

A két vezetőedző értékelte a Vidi - Haladás bajnokit.

Marko Nikolics:

"Jól játszottunk ma, az első perctől az utolsóig kontrolláltuk a pályán történteket. Szép passzjátékokat mutattunk be, szereztünk három gólt és volt még legalább ugyanennyi nagy helyzetünk is. Megérdemeltük a győzelmet, gratulálok a játékosoknak és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig biztattak minket. Eddig tavasszal csak négy gólt kaptunk, ez örömteli, de az is igaz, hogy az elmúlt mérkőzéseken nem voltunk sokszor eredményesek. Most viszont betaláltunk és jöttek a helyzetek is – ilyen a futball. Úgy gondolom, hogy a korábbi mérkőzéseinken, ha az elején sikerült volna gólt szereznünk, mint most, akkor azok a találkozók is hasonlóan alakultak volna. Ilyenkor az alapvetően tíz emberrel a labda vonala mögé helyezkedő ellenfelek is jobban kinyílnak, de persze ez nem csak Magyarországon van így. A Honvéd vagy az Újpest elleni meccsünk is olyan volt, mint a mai – időben sikerült megszerezni az első gólt, és addig nehéz találkozók valamennyire könnyebbé váltak számunkra."

Vezetőedzőnket az újságírók Stopira és Nego teljesítményéről is kérdezték a sajtótájékoztatón.

"Mindketten jól játszottak ma este, de ez általában is elmondható a teljesítényükről, mindketten meghatározó emberek. Nem volt ma más szerepük, mint a többi meccsen. Néha a befejezésekkel van probléma. Itt nemcsak konkrétan a gólszerzést értem befejezés alatt, hanem a beadásokat, utolsó passzokat is, az ellenfél tizenhatosánál. Minőségi játékosok – persze nem csak ők -, igyekszünk kihasználni a képességeiket."

Michal Hipp:

"Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Amióta a Haladásnál vagyok, ez volt a leggyengébb teljesítményünk. Nem ismertem a csapatomra. Az első féldőben rendkívül bátortalanok voltunk, és az is bebizonyosodott, hogy a mi sérültjeink és eltiltottjaink jobban hiányoztak, mint a hazaiaknak a sajátjaik. Csalódott vagyok azért is, mert akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most nem bizonyították, hogy többet kellett volna adnom nekik a korábbiakban. Kovács Lóránt rendkívül felelőtlenül viselkedett, kiállíttatta magát. Szerettük volna megismételni a Fradi és a Paks ellen mutatott játékunkat, ebből azonban semmit nem tudtunk megvalósítani. A szurkolóinktól elnézést kérünk. A játékosoknak pedig azt tudom mondani, hogy minél előbb felejtsék el ezt a találkozót. Mindent megteszek, hogy a következő fordulóban a mai játék ellenkezőjét lássák majd a drukkereink."

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek