EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Marko Nikolics: "Okosan, élesen és taktikailag fegyelmezetten játszottunk"

A két vezetőedző értékelte a Vidi-Vasas bajnokit.

Marko Nikolics:

"Fontos találkozón szereztünk három pontot, okosan, élesen és taktikailag fegyelmezetten játszottunk, gratulálok a játékosoknak. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Vasast jó csapatnak tartom, ráadásul az elmúlt szezonokban a Vidinek annyira nem volt jó ellenük a mérlege, de ma mindenki, aki pályára lépett, nagy energiával játszott, így megérdemelt győzelmet arattunk. A Vasasnak sok sikert kívánok a hajrájára, egy nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban itt voltak Budapesten, és ők is nagy energiákat mozgósítottak, akárcsak a játékosok a pályán.”

A sajtótájékoztatón vezetőedzőnket arról kérdezték, hogyan kezelte a csapat az azzal járó nyomást, hogy a héten már ismét elsőként vártuk a szombati fordulót.

"Erről beszéltem már korábban, de most is elmondhatom, hogy aki nyomás nélkül focizik, az rossz helyen van, hiszen az azt jelenti, hogy nincs miért küzdeni. Élvezni kell az ilyen helyzeteket. Látom a csapaton a magabiztosságot, ez nagyon fontos a bajnoki hajrában. Még azt is szeretném kiemelni, hogy tavasszal csak négy gólt kaptunk, viszont szó szerint szinte mindenki betalált már az ellenfél kapujába. A csapatszellemben van a mi erőnk, erre támaszkodunk. Persze megvan az egyéni kvalitás is, de ez egy csapatjáték, nem pedig tenisz, mi pedig igazi csapatként játszunk.”

Michael Oenning:

"Nem a legjobban sikerült ez a mai meccs, gratulálok a Vidinek a győzelemhez, ők úgy álltak hozzá a meccshez, ahogyan a listavezetőnek kell és korán vezetést szereztek. Nagy szemrehányást nem tudok a csapatomra tenni, ismerjük a helyzetünket, az utolsó tartalékainkat mozgósítjuk. Így is sikerült viszonylag stabilan játszani, valamilyen szinten nyitottan tartottuk a meccset a mérkőzés első felében. Az ellenfeleink nyertek, valószínűleg az utolsó pillanatban dőlnek majd el a kieséssel kapcsolatos kérdések. Nekünk meg kell ráznunk magunkat, a következő héten a Haladás ellen itt kell tartanunk a három pontot.” 

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek