Marko Nikolics: "Azért jöttünk, hogy elvégezzük a nehéz munkát"

Vezetőedzőnk a hétfői edzőmérkőzés után összegezte gondolatait az elmúlt hetekkel kapcsolatban, a Wuppertaler SV részéről Manuel Böltsler sportigazgató értékelt.

Marko Nikolics:

„Nagyon kemény két héten vagyunk túl. Az egész csapat jó hozzáállással készült végig, elvégeztük azt az edzésmunkát, amelyet terveztünk. Senki nem sérült meg a tizennégy nap alatt, ez is fontos és örömteli egyben, a meghatározónak mondható labdarúgók pedig szintén a tervezettnek megfelelő meccsterhelést kaptak. A Wuppertaler ellen majdnem mindenki kilencven percet kapott, lőttünk két gólt, emellett sok helyzet kimaradt. Ilyenkor ez még nem probléma, nehezek voltak a lábak, de éppen ez volt a cél. Most lesz négy napjuk pihenni, felfrissülni a játékosoknak és Marbellán folytatjuk. Ott majd kettéosztjuk a csapatot és további négy felkészülési találkozót játszunk majd. Még mindig majdnem egy hónapunk van a bajnoki rajtig, korábban is mondtam, hogy itt még nem a jó formát kerestük a meccseken, hanem azért jöttünk, hogy elvégezzük a nehéz munkát, ez megtörtént. A második edzőtáborban erős ellenfelekkel szemben, éles meccsek várhatóak, a kellő időben pedig megfelelő formába kerül majd a csapat."

Manuel Bölstler (sportigazgató):

„Erős csapatot kerestünk ellenfélnek a mai napra, örülök, hogy létrejött ez a meccs. A színvonal, az intenzitás – főleg az első félidőben – igen magas volt. A célunk az, hogy a szezon végén ott legyünk az első öt csapat között a bajnokságunkban, ezért úgy döntöttünk, hogy elutazunk edzőtáborba, hiszen jelenleg otthon az időjárási-, és pályakörülmények nem teszik lehetővé az ideális munkát. Itt remek pályák és olyan csapatok vannak, akik jelenleg még a mi szintünk felett játszanak. Fiatal játékosokat akarunk felépíteni, évről-évre fejlődni szeretnénk, jövőre az első három hely egyike a cél, 2020-ra pedig szeretnénk majd egy osztállyal feljebb játszani!”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek