TUDÓSÍTÁS

Magabiztosan jutottunk tovább a Magyar Kupában

6-1-re győztünk Makón, Feczesin kétszer, Bódi, Kovács, Bévárdi és Pölöskei egyszer találtak be. 

A Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutás volt a tét szerda délután Makón. A Csongrád megyei I. osztályban szereplő hazai együttesnél bíztak abban, hogy meg tudják nehezíteni csapatunk dolgát, a Vidinél a biztos továbbjutás volt a cél. Felnőtt együttesünkben először kapott lehetőséget a 18 éves Kovács Sándor. Székesfehérvárról 20-30 szurkoló érkezett a mérkőzésre, összesen néhány százan látogattak ki az átépítés alatt lévő makói stadionba.

Remekül kezdtük a találkozót, az 5. percben megszereztük a vezetést, Oliveira beadását Feczesin fejelte a hálóba (0-1), a 13. percben pedig Bódi csavart egy szabadrúgást a hazai kapu bal oldalába (0-2). Ahogy azt várni lehetett, mi irányítottuk a játékot, egymás után dolgoztuk ki a helyzetet - Stopira és Feczesin is gólt szerezhetett volna -, meglepetésre azonban a hazaiak szépítettek, egy gyors támadás végén, a 26. percben Széll talált a kapunkba (1-2). Pár perccel később Kovács I. kapáslövése szállt alig fölé, a 37. minutumban viszont már nem hibáztunk: Nego passzába Kovács I. pörgetett bele, ami így elment a hazai védők között és egyedül találta Feczesint, aki higgadtan lőtt a jobb alsóba 11 méterről (1-3). A félidőt Kovács I. remek gólja zárta, végigszlalomozott a védők között, majd 12 méterről laposan a jobb alsóba lőtt (1-4).  

A szünetről már nem tért vissza a pályára Vinícius, Stopira és Feczesin, helyettük Varga, Lénárt és Bévárdi kaptak lehetőséget. Utóbbinak 10 percre volt szüksége, hogy gólt szerezzen, Varga középre ívelése után 5 méterről fejelt a kapu bal oldalába (1-5).

A 63. percben egy szöglet után Bévárdi közeli lövését védte Garamvölgyi, a kipattanó labdát visszaemeltük a kapu elé, Pölöskei pedig 5 méterről a hálóba fejelt (1-6).

A továbbiakban is mi birtokoltuk többet a labdát, de néhányszor megpróbáltak kontrázni a lelkes hazaiak, ezek azonban nem jelentettek különösebb veszélyt. Varga Richárd lövése a kivétel, ami kevéssel kerülte el a kapunkat a 73. percben. Az utolsó 10 percben előbb Bévárdi, majd Kovács S. lövését védte a hazai kapus, de több gól már nem esett. 

Csapatunk magabiztosan jutott tovább a kupában. Legközelebb szombaton lépünk pályára, az OTP Bank Liga 14. fordulójában az éllovas Vasas vendégei leszünk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek