ELLENFÉL-LES

Bemutatjuk szerdai ellenfelünket

A makói futballcsapat eddigi legjobb bajnoki eredménye egy NB II-es bronzérem, a Magyar Kupában pedig egy nyolcaddöntő. Mindkettőt a 2008-2009-es szezonban érték el. 

A napjainkban M-Foci Kft. néven működő együttes a Csongrád megyei I. osztályban szerepel, a makói foci azonban legalább 100 éves múltra tekint vissza. A Makói Atlétikai Klub egyik szakosztályaként működött a város első csapata, majd 1924-ben megalakult a Makói Torna Klub is, ami 1941-től Makói Vasutas Sport Egyesület (MVSE) néven futott tovább. Az MVSE a 70-es években fuzionált az FK Spartacus nevet viselő klubbal, létrehozva a Makói Spartacus Vasas Sportegyesületet (MSVSE). 1989-től 2011-ig Makó FC-ként, azóta a mai elnevezéssel működnek.

A város legnagyobb futballsikere a 2008-2009-es idényben elért harmadik hely az NB II-ben, illetve ugyanebben a szezonban egy nyolcaddöntő a Magyar Kupában, amikor többek között a Békéscsabát és a DVTK-t is kiejtették, végül a Budapest Honvéd állította meg őket.

Az előző szezont a Csongrád megyei I. osztály nyolcadik helyén zárták, jelenleg a második helyen állnak. A kupában az NB III-as Sárvárt búcsúztatták az előző körben büntetők után.

Szerző: Vidi.hu

Fotó: M-Foci Kft.

További hírek