VIDEÓ - Kikapott a Sturm Graz felkészülési mérkőzésen

Az ukrán bajnokság bronzérmese 2-1-re nyert az osztrák bajnok ellen a szerda kora esti barátságos találkozón. Nézze meg a találkozó rövid összefoglalóját!

BL-ellenfelünk ezekben a napokban Bad Waltersdorfban edzőtáborozik. Abban a 2000 lakosú, gyönyörű helyen elhelyezkedő kis osztrák faluban, ahol július elején Dzsudzsák Balázs új csapata, az orosz Anzsi Mahacskala is edzőtáborozni fog.
A grazi csapat szerdai ellenfele az ukrán bronzérmes Metaliszt Harkiv együttese volt, akiket a magyar futball szerelmesei is ismerhetnek, hiszen tavaly ősszel a DVSC-vel szerepeltek egy csoportban az Európa Ligában (DVSC-Metaliszt 0-5, Metaliszt-DVSC 2-1)

Az osztrák bajnok az alábbi felállásban kezdte a találkozót:
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Popkhadze - Hölzl, Weber, Koch, Bukva - Muratovic - Szabics
A cserepadon pedig a következő játékosok vártak arra, hogy Foda mester játéklehetőséget adjon nekik:
Cavlina - Haas, Kainz, Ehrenreich, Weinberger, Klem, Foda, Wolf, Maric, Neuhold, Stangl, Hörmann, Schloffer

Szabics ezúttal nem szerzett gólt.
Fotó: www.sturmtifo.com

A mérkőzés 23. percében a Sturm Graz szerezte meg a vezetést, miután egy szögletet követően az előre merészkedő középső védő, Burgstaller volt fejjel eredményes. A gól felrázta az addig nem túl aktív ukrán csapatot, és az osztrák beszámolók szerint, az első játékrész második felében már kifejezetten agresszíven, de nem durván játszott a Metaliszt. Az első félidőben azonban a Metalisztnek nem sikerült megtalálnia a rést a grazi védelmen. Főleg Burgstaller védőteljesítményét dicsérték a helyi tudósítók - és nem elhanyagolható tény az sem, hogy az ő góljával vezetett a szünetben a Sturm Graz.

Alig telt el két perc a második félidőből, amikor egy okos szabadrúgás-variációból egyenlített a Metaliszt - érdekesség, hogy akárcsak az első gólt, az egyenlítő találatot is egy védő szerezte. A gólszerző az a Psenicsnik volt, aki a DVSC elleni két Európa Liga találkozót is végigjátszotta tavaly. A 60. percben az ukránok argentin válogatott támadója, Cristaldo szerezte meg a győztes gólt, miután egy szélről érkező beadást fejelt a grazi kapuba.

Következő edzőmeccsét a Sturm Graz július 2-án, szombaton 17.30-kor játssza a Zseljeznicsar ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek