TUDÓSÍTÁS

Kétgólos vereség Békéscsabán

A hazai együttes egy kapáslövéssel szerzett vezetést az első félidő közepén, előnyüket még szünet előtt növelték, és a végéig meg is tartották. Hiába játszottunk fölényben, nagy helyzeteket nem tudtunk kialakítani.

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a hazai pályán nyeretlen Békéscsabához látogattunk. Az egész napos esőzés ellenére a Kórház utcai pálya nem volt rossz állapotban.

Ahogy a forduló többi találkozóján, a csapatok itt is "Gyógyulj meg, Bence!" felirattal ellátott sportszárban léptek pályára. Ezzel az akcióval a súlyos betegséggel küzdő korábbi Újpest játékost, Lázár Bencét szeretnék biztatni a klubok. A kezdeményezést elindító Football Factor további sportszárakat készít "Gyógyulj meg, Bence!" felirattal, melyekből ide kattintva bárki vásárolhat 5000 Ft/db áron. A befolyó összeget teljes egészében Bence gyógykezelésének támogatására ajánlják fel.

A bemelegítés során megsérült a hazaiak csapatkapitánya, Balog Zsolt, helyette Vadász Viktor kapott lehetőséget. Az első 10 percben kiegyenlített játék folyt, egy-egy kapu elé lőtt labda jelenthetett volna veszélyt, de a kapusok tettek róla, hogy ne így legyen. Nego, Suljic és Gyurcsó is próbálkozott beadásokkal, a csabai védelem azonban rendre jól helyezkedett. Egyre nagyobb fölényben futballoztunk, amikor teljesen váratlanul, első igazi támadásából gólt szerzett Zoran Spisljak együttese: a 22. percben Fabio passzát követően Laczkó ívelt a kapunk elé balról, Lang kifejelte a labdát, amit Viczián átvett, majd egy pattanás után, 20 méterről a jobb alsóba bombázott. (1-0.)

A 28. percben Gyurcsó szabadrúgása után Vadász mentett a saját kapuja előtt, 3 perccel később Bényei lapos lövését védte Danilovics. Újabb 4 perc elteltével Borbély lőtt méterekkel fölé egy szabadrúgást 25 méterről. Az első félidő vége előtt előbb Suljic remek cseleit láthattuk, amiből sajnos nem lett helyzet, majd egy hazai gólt. A 45. percben, egy kontra végén, Birtalan jobbról érkező passza után a középen kilépő Calvente laposan lőtt a hálóba 10 méterről, Danilovics nem tudott védeni. (2-0.)

Félidőben Feczesin váltotta Kovácsot, a meccset pedig ott folytatták a csapatok a második játékrészben, ahol az elsőben abbahagyták. Mi támadtunk, a lila-fehérek védekeztek, és ha volt rá lehetőségük, kontrákból próbáltak meg veszélyeztetni. Az 52. percben Stopira beadása után Lang fejelt erőtlenül, majd Suljic centerezését Pátkai próbálta kihasználni, sikertelenül. Az 55. percben Gyurcsó cselezett befelé jobbról, lövésébe belevetődtek a hazai védők. Egy perc múlva Feczesin lőhetett 13 méterről, a labda a jobb alsó mellett hagyta el a pályát.

Folyamatosan nyomás alatt tartottuk a békéscsabai kaput, de egyszerűen minden beadás visszajött a védőfalról, a lövéseink pedig vagy pontatlanok voltak, vagy a blokkban akadtak el. A másik oldalon Spitzmüller lövését jegyezhettük fel, a hazaiak tizese 22 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. A 79. percben Gyurcsó beadásába belecsúsztatott Feczesin, a hosszún érkező Oliveira kapásból lőtt, de a háló helyett a kapu mellé ment a labda, ebbe is beleért egy védő. A meccs végén még egy középre tartó Vinícius fejest és egy sorfalról levágódó Pölöskei szabadrúgást láthattunk, gól egyikből sem lett. A Békéscsaba megtartotta az első félidőben szerzett kétgólos előnyét és megnyerte a meccset.

A következő fordulóban a Puskás Akadémia csapatát fogadjuk a Sóstói Stadionban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek