CSONGVAI ÁRON

"Kellemetlen ellenfél a Paks, de készen állunk a feladatra"

Csapatkapitány-helyettesünket arról kérdeztük, milyen találkozóra számít szombat este Pakson.

"Mindenki tudja, hogy nagyon rég nyertünk utoljára Pakson. A magyar élvonalban Paks az egyik olyan hely, ahol a legnehezebb idegenben játszani, hiszen rendkívül masszív és nagyon fegyelmezett csapat a Paksi FC. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon fontos találkozó lesz ez mindkét együttes számára. Nekünk már nem titkoltan az a célunk, hogy a dobogón végezzünk, ennek érdekében pedig minél több pontot kell megszereznünk a hátralévő találkozókon. Az nincs kimondva, hogy második, vagy harmadik hely, de sportemberek vagyunk, szeretnénk a lehető legelőrébb végezni a bajnoki tabellán. Ahogy mondtam, nagyon kellemetlen ellenfél a Paks, főleg idegenben, azonban ebben a szezonban már többször is bebizonyítottuk, hogy bárhol, bárki ellen képesek vagyunk felvenni a versenyt. A Mezőkövesd Zsóry FC elleni 5-0-s győzelmünk jót tett az egész csapat önbizalmának, de természetesen senki nem gondolja azt, hogy újra hasonló meccs vár ránk. Készen állunk a feladatra, becsülettel felkészülünk erre a mérkőzésre is, bízom benne, hogy három ponttal térünk haza Paksról" - nyilatkozta honlapunknak Csongvai Áron.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 28. forduló

13 április szombat

Paksi FC
  • Balogh

1-2

Paksi Stadion Paks

Fehérvár FC
  • Mamoudou
  • Mamoudou

Paksi FC

Szappanos Péter - Kinyik Ákos, Szélpál Norbert (Kovács Krisztián 32'), Vas Gábor (Lenzsér Bence 76'), Silye Erik (Haraszti Zsolt 60'), Könyves Norbert, Papp Kristóf, Windecker József, Mezei Szabolcs (Balogh Balázs 60'), Szabó Bálint (Böde Dániel 46'), Szabó János

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás, Fiola Attila, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs - Tobias Christensen (Katona Mátyás 71'), Csongvai Áron, Sigér Dávid (Tóth Tamás Vid 89') - Mamoudou Karamoko (Nejc Gradisar 71'), Stefanelli Nicolas (Spandler Csaba 53')

Játékvezetők
Bogár Gergő

Bogár Gergő

Bornemissza Norbert, Szécsényi István, Rúsz Márton, Oláh Gábor

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek