STATISZTIKA

Számokban csapatunk paksi bravúrgyőzelme

Az Opta statisztikáinak segítségével vizsgáltuk meg játékosaink Paks elleni teljesítményét.

A 2-1-es paksi győzelmünkből nagy védésekkel vette ki a részét Tóth Balázs. Hosszú ideje remeklő kapusunk az első félidő elején állta a rohamokat, majd a másodikban, miután csapatunk megfogyatkozott, több bravúrt is bemutatott. Kiváló teljesítményének köszönhetően a várható gólok tekintetében 2,32 xG-mutatóval záró tolnaiaknak hiába voltak lehetőségeik, csak egyszer tudtak betalálni. A dobogósok rangadóján 10 paksi lövés talált kaput, Tóthnak köszönhetően ezekből mindössze egy gól született.

A másik nyerőember, Mamoudou Karamoko lubickolt Bartosz Grzelak stabil védekezésre és veszélyes kontrákra felépített játékában. Többször ziccerbe került, három kaput eltaláló lövésének mérlege két gól és egy felső léc. A sérülését maga mögött tudó és egyre jobb formába lendülő támadónk a várható gólok mutatójában 1,61 xG-értékkel zárt.

Sigér Dávid volt a középpálya motorja, magasan övé volt a legtöbb passz: 51 átadásából 40 sikeres volt, emellett 11 labdaszerzésével is élen járt a csapatban. Őt Tobias Christensen követi 8 szerzett labdával. A szintén remek formában játszó norvég középpályásunk kiosztott egy gólpasszt és a másik gólt hozó akció is tőle indult. Schön Szabolcs fáradhatatlanul robotolt a bal oldalon, 7 labdaszerzése a harmadik legtöbb volt a csapatban, mellette az előrejátékból is kivette a részét, övé volt a másik gólt érő átadás szombat este. A másik szélen Bese Barnabás ismét megbízhatóan futballozott, párharcai 100%-át megnyerte.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek