TUDÓSÍTÁS

Bravúrgyőzelem a Paks otthonában

Csapatunk Karamoko duplájával, közel egy teljes félidőt emberhátrányban játszva fontos három pontot hozott el a második helyezett otthonából.

Az OTP Bank Liga NB I 28. fordulójának rangadóját szombat este Pakson rendezték meg. Harmadik helyen álló csapatunk a második helyezett otthonában lépett pályára. Bartosz Grzelak vezetőedző az alábbi csapatot küldte pályára: Tóth - Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön - Christensen, Csongvai, Sigér - Karamoko, Stefanelli.

I. félidő: Tóth bravúrjai után Karamoko először a felső lécet találta el, majd nem sokkal később szép gólt szerzett

Az elmúlt hetekben kimagasló teljesítményt nyújtó Tóth Balázs bravúrjával kezdődött a mérkőzés, a 3. percben Könyves közeli lövését védte szenzációsan kapusunk. A 20. minutumban ismét Tóth mutatott be egy óriási védést, Mezei 23 méteres löketét hatástalanította. Egy perccel később megszerezhettük volna a vezetést, Karamoko iramodott meg egy remek labdával, lefutotta védőjét, majd 14 méterről a felső lécet találta telibe. Ezt még megúszta a Paks, a 23. percben azonban már gólra váltotta helyzetét csatárunk: ismét remek labdát kapott Karamoko és ezúttal higgadtan helyezett a kapu bal oldalába (0-1).

Félóra játékot követően Schön szép csel után alig lőtt kapu fölé 16 méterről. A szünet előtt nem sokkal veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Paksi FC, de a lövés elakadt a sorfalunkban, így 1-0-s előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre.

II. félidő: piros lap, sárga lapok, nagy gólok és Tóth-bravúrok

Rémálomszerűen kezdődött a második félidő, Csongvai és Kinyik mentek a labdáért, csapatkapitány-helyettesünk eltalálta ellenfele fejét, amiért egyből piros lapot kapott. A paksi játékos szerencsére nem sérült meg komolyabban, néhány perces ápolás után, kötéssel a fején folytatni tudta a játékot.

Csapatunk emberhátrányban sem állt vissza, sőt az 55. percben Schön adott pazar labdát Karamokónak, aki előbb elfektette Szappanost, majd éles szögből a kapuba lőtte a labdát (0-2).

A 69. percben Windecker fejelt néhány méterről kapura, de Tóth ma is válogatott formában védett és nagy bravúrral hárította ezt a hazai kísérletet is. Sőt, három perc elteltével ismét Windecker próbálta meg fejjel bevenni a kapunkat, de ezúttal sem járt túl kapusunk eszén a hazaiak támadója.

A találkozó egyébként végig feszült hangulatú volt, nem csak a pályán voltak szikrázó összecsapások, de a kispadon is heves volt a szakemberek vérmérséklete, Debreceni Tibor "Penge" és Johan Sandahl is sárga lapot kapott ebben a játékrészben.

A 84. percben Balogh Balázs 28 méteres bombája talált utat a kapunkba (1-2), izgalmas hajrá várt a csapatokra. A rendes játékidő utolsó percében Kovács közeli lövését védte Tóth hatalmas bravúrral, majd következett a nyolcperces ráadás, amely tele volt eseménnyel.

A legjelentősebb a 97. percben egy tizenegyesgyanús szituáció volt, a labda Schön kezére pattant a 16-oson belül, azonban az eset előtt Kovács szabálytalankodott, így végül mi végezhettünk el szabadrúgást kifelé. Az utolsó pillanatokban még Szappanos is előre ment, hogy gólt szerezzen egy sarokrúgást követően, de ez nem sikerült, így óriási csatában öt év után újra nyerni tudtunk Pakson és egy pontra csökkent hátrányunk a Tolna vármegyei együttessel szemben.

Csapatunk jövő héten vasárnap délután a ZTE FC gárdáját látja vendégül a Sóstói Stadionban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek