KATONA MÁTYÁS

"Kisvárdán sosem könnyű játszani, de győzni szeretnénk"

Középpályásunk nehéz mérkőzésre számít vasárnap, és szeretné megszerezni első tavaszi góljait is.

A Kisvárda legutóbbi három bajnokiján veretlen maradt, matematikai esélye még van a bennmaradásra. Milyen mérkőzésre számítasz?

Úgy gondolom, a Kisvárda igyekszik belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba és mindent megtesz majd a győzelemért. Amíg esélyük lesz, biztos, hogy küzdeni fognak. Láttuk az előző mérkőzéseiken, hogy van bennük minőség, vannak jó játékosaik, így nehéz mérkőzésre számítok. Kisvárdán sosem könnyű játszani, de győzni szeretnénk.

Az utolsó két bajnokinkon a 80. perc után kaptunk egy-egy gólt, szóba került ez a felkészülés során?

Természetesen beszéltünk róla, bár a Paks és a ZTE ellen más-más volt a szituáció. Legutóbb, a Zalaegerszeg ellen megvoltak a lehetőségeink, a hajrára le kellett volna zárnunk mérkőzést. A végén egy ilyen pontrúgás után gólt kapni mindig fájó. Átbeszéltük, mire kell figyelnünk és levontuk a tanulságokat. Reméljük, tanultunk belőle és legközelebb nem fordul elő.

Tobias Christensen remek góllövő formában van, legutóbbi találatával megelőzött téged a házi góllövőlistán. Megy a zrika az öltözőben?

Ezzel kapcsolatban nem, de fontosnak tartom, hogy végre tavasszal is betaláljak. Kicsit csalódott vagyok, hogy még nem sikerült gólt rúgnom ebben a félszezonban, de próbálok nem görcsössé válni és csak a játékra koncentrálni. Ha jól megy a játék, előbb-utóbb a gólok is jönni fognak.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Tavaszi szezon, 30. forduló

28 április vasárnap

Kisvárda Master Good
  • Camaj

1-0

Várkert Stadion Kisvárda

Fehérvár FC

Kisvárda Master Good

Kovács Marcell - Aleksandar Jovicic, Matic Bernardo, Camaj Driton (Spasic Milos 72'), Bohdan Melnyik, Makowski Rafal (Ötvös Bence 72'), Körmendi Kevin, Navratil Jaroslav (Osztrovka Maxim 90'), Mesanovic Jasmin (Ilievski Mario 85'), Lippai Tibor, Stefan Raul Martin (Cipetic Branimir 72')

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bese Barnabás (Pető Milán 84'), Fiola Attila, Nikola Serafimov, Gergényi Bence, Schön Szabolcs (Berki Marcell 84') - Tobias Christensen, Sigér Dávid, Katona Mátyás (Stefanelli Nicolas 60') - Mamoudou Karamoko (Spandler Csaba 60'), Nejc Gradisar (Tóth Tamás Vid 87')

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Tóth II. Vencel, Berényi Ákos, Káprály Mihály, Szőts Gergely

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek