ÉRDEKESSÉG

Katona Mátyás - 23

A 23 éves futballista a Vidi 23. játékosa aki mesterhármast szerzett az élvonalban.

A Vidi 1968 óta csupán kétszer egy évre megszakadó élvonalbeli történetének 29. mesterhármasa volt a vasárnap esti, az elkövetők névsora igen veretes. Hogy megtudjuk, kik voltak a triplázásban ennyire kiváló fehérváriak, kezdjük az elején: a Videoton első mesterhármasát 1970. június 7-én jegyezhettük fel, ekkor Wollek Tibor mattolta a Haladás kapusát. Nem háromszor - négyszer! A mesternégyes (amihez a kiváló csatárnak mindössze 21 percre volt szüksége!) magában foglalja a mesterhármast, így Wollek az első fehérvári triplázó. Wollek ráadásul két alkalommal is mesterhármast szerzett a Vidi színeiben bajnoki mérkőzésen, hiszen bő 3 évvel később az ő triplájával győztük le az Újpestet. Rajta kívül Szalmásy Tamás, Szabó József, Sallói István, Horváth Ferenc és André Alves tudott a Vidi színeiben két alkalommal is mesterhármast szerezni.

A "hatok" mellett egy-egy mesterhármast jegyzett Karsai, Nagy II, Májer, Burcsa, Tiber, Nagy Tibor, Novath, Jován, Petres, Csucsánszky, Kuntics, Takács L., Vancsa, Vujovics, Marko Scsepovics és Petrjak. A klub történetét jól ismerők pontosan tudják, közülük ketten Wollek Tiborral együtt dicsekedhetnek: háromról négyre is jutottak! Jován Róbertről és Zoran Kunticsról van szó.

A Vidi történetének 29. élvonalbeli mesterhármasát Katona Mátyás szerezte 1373 nappal az utolsó vidis élvonalbeli mesterhármast követően, amely Ivan Petrjak nevéhez fűződik - ukrán támadónk 2020. február 22-én 13 perc alatt triplázott a ZTE ellen.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek