Juhász Rolandnak és Vinícius Paulónak a Városházán mondott köszönetet Székesfehérvár polgármestere

Szerda délután Székesfehérvár városvezetése is megköszönte a két kiváló labdarúgónak mindazt, amit a Vidiért és a városért tettek az elmúlt években. 

Kedden este győztes mérkőzéssel fejezte be labdarúgó-pályafutását Juhász Roland, valamint búcsúzott el a klubtól és a szurkolóktól Vinícius Paulo. Szerdán mindkét játékos a Városházára látogatott, eleget téve dr. Cser-Palkovics András polgármester meghívásának. Az ünnepségen a polgármester mellett részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Juhász László önkormányzati képviselő, valamint Balogh Attila ügyvezető és Kovács Zoltán sportigazgató is. 

"Mindkét játékosnak rengeteget köszönhet a város, hiszen a klub történelmének legsikeresebb időszakában voltak a csapat meghatározó játékosai. Juhász Roland mögött olyan játékos-pályafutás áll, amit magyar labdarúgótól ritkán látni, itthon és külföldön is megállta a helyét. Vezéregyéniség volt a pályán és azon kívül is. Az elmúlt években rengeteget tett a Vidiért, a szurkolókért és Székesfehérvárért is. Tavaly mindezt már elismertük, hiszen megkapta azt a legmagasabb városi kitüntetést, a Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet, melyet nem székesfehérvári polgár kaphat. Tiszteljük Rolit és tiszteljük mindazt, amit Székesfehérvárért tett, ezért gondoltuk azt, hogy nemcsak a MOL Aréna Sóstóban, hanem itt a Városházán is megköszönjük neki az elmúlt bő 7 évet. Köszönetünket fejeztük ki Vinícius Paulonak is, hiszen manapság nagyon ritka az, hogy egy játékos, főleg aki külföldről érkezett, 9 éven át szolgáljon egyetlen klubot. Fiatalon, 21 esztendősen érkezett a városunkba, rengeteg szép sikert ért el a Vidivel. Hozzá is nagyon szép élmény köt, hiszen a honosítását 2017-ben én hajthattam végre, előttem tette le a magyar állampolgársági esküt ugyanebben az épületben, ami számomra nagyon megtisztelő. Bátran mondhatom, hogy Székesfehérváron otthonra leltek, alakuljon akárhogy is Vini jövője, ez a város mindig az otthona lesz, ide mindig hazatér" - nyilatkozta dr. Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere külön köszönetet mondott azért, amiért Juhász Roland vezetésével a Vidi futballistái 18 millió forinttal segítették Székesfehérvárt a koronavírus elleni védekezésben.

Juhász Rolandot egy a Városházát ábrázoló festménnyel lepte meg dr. Cser-Palkovics András, míg Vinícius Paulo polgármesteri elismerő emlékérmet vehetett át Székesfehérvár polgármesterétől. 

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek