NŐI NB I

Jól sikerült női csapatunk téli felkészülése

Öt téli edzőmeccséből négyet megnyert a Vidi női NB I-es csapata. Szombaton délelőtt az Astra HFC-Üllő ellen hazai pályán játssza az első tavaszi bajnokiját az Andorka Péter vezette női együttesünk. 

"Január 9-én kezdtük a téli felkészülést, az első héten ráhangolódás jelleggel dolgoztunk és különböző felméréseink is voltak. Január 15-től aztán napi egy edzéssel megkezdtük a munka érdemi részét. Azt a munkát, amit elterveztem, sikerült elvégeznünk. Az átlagos létszámunk az edzéseken 16-17 fő volt. Ketten távoztak tőlünk, Farkas Gerda abbahagyta a futballt, Székely Zsuzsanna pedig a Puskás Akadémia csapatába igazolt. Két játékos ugyanakkor érkezett hozzánk Felcsútról, Jánoska Mirella és Németh Virág. Mindketten még ifjúsági korú labdarúgók, de Virág már beépült a kezdőbe és biztos, hogy Mirella is fog kapni lehetőséget. Utóbbi játékos balhátvéd, míg Virág bal szélső támadó. A felkészülési időszakban öt edzőmeccset játszottunk. Az MTK U19-es csapatát 2-0-ra, a Budaörsöt 3-0-ra, az Eger női együttesét is 3-0-ra győztük le, az Astrától egy nagyon jó iramú meccsen egy balszerencsés találattal 1-0-ra kaptunk ki, végül a Südburgenland elleni nemzetközi edzőmeccsen megint 3-0-ra nyerni tudtunk. Mindent figyelembe véve eredményesnek ítélem a felkészülési időszakot, a lányok rengeteget dolgoztak és jó erőnléti állapotban várja mindenki a tavaszi szezon rajtját, annak ellenére is, hogy sajnos az elmúlt időszakban egy komolyabb betegséghullám söpört végig a csapaton. A célunk egyértelműen az, hogy kiharcoljuk az élvonalban maradást. Nem lesz könnyű feladat, de nagyon egységesnek érzem a csapatot és bízom a lányokban. Ha sikerül a bajnokságra átmenteniük azt a formát, amit a felkészülési időszakban láttam tőlük, akkor képes lehet a csapat arra, hogy elérje a kitűzött célt" - nyilatkozta honlapunknak Andorka Péter vezetőedző.

Női NB I-es csapatunk szombaton 11:00-kor az Astra HFC-Üllő együttese ellen lép pályára hazai pályán az első tavaszi fordulóban.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek