SIMPLE NŐI LIGA

Vereség a szezonzárón

Női csapatunk 9-1-es vereséget szenvedett az MTK elleni szombati bajnokin.

Simple Liga Női NB I, 2023-2024, Tavaszi idény, 22. forduló

11 május szombat

Fehérvár FC
  • Szehofner

1-9

Fehérvár FC Edzőközpont Székesfehérvár

MTK Budapest
  • Barkóczi
  • Csuhai
  • Barkóczi
  • Vajda
  • Zágor
  • Zágor
  • Zágor
  • László
  • Legendás

Fehérvár FC

Terestyényi Anna - Ramor Korinna, Mihályi Dorka (Simon Franciska 47'), Szehofner Vivien, Szabó Bernadett, Jánosi Ninetta Julianna, Földvári Fanni Ildikó, Romanoczki Kármen (Czvetnics Dorka 65'), Kántor Krisztina (Németh Virág 47'), Szombati Katalin (Balla Evelin 65'), Tóth Alexandra (Jánoska Mirella 47')

MTK Budapest

Varga Luca - Vajda Orsolya (Végh Adrienn 74'), Tenyei-Tóth Rebeka (Gávris Gabriella 74'), Csuhai Vivien Cintia (Zágor Bernadett 65'), Murár Viktória Fanni, Barkóczi Bernadett (Voila Chrysanthi 46'), Legendás Lora Blanka, Mészáros Cecília (László Henrietta 65'), Palama Maria, Pataki Georgina, Siklér Kinga

Játékvezetők

Bognár Réka

Fontányi Liza, Urbán Richárd

A Simple Női Liga NB I 22. fordulójában a már biztos bronzérmes MTK Budapest látogatott Székesfehérvárra és gyorsan eldöntötte az összecsapást: a 6. percben Barkóczi Bernadett találatával szereztek vezetést (0-1), amit két perccel később Csuhai Vivien Cintia gólja követett (0-2). A folytatásban is a vendégek voltak aktívabbak, különösen a jobb oldaluk játszott veszélyesen, többször is a legjobb ütemben ért oda egy blokkoló fehérvári láb. A 33. percben egy védelmi hibát követően Barkóczi lecsapott a labdára és megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát (0-3). A következő akcióból Csuhai a felső lécet találta telibe, majd a 37. minutumban Kántor Krisztina kapott jó indítást a bal oldalon, a kimozduló kapus az utolsó pillanatban felszabadított.

A második félidő elején Andorka Péter hármas cserével frissítette csapatát. Veszélyes szögletek következtek, az ide-oda pattogó labdát a védők találták meg hamarabb. Maradtunk az MTK kapuja előtt, az erőfeszítéseink pedig tizenegyest eredményeztek. Az 50. percben Szehofner Vivien állt a labda mögé és a jobb alsóba helyezett (1-3). Feljebb kapcsoltak a vendégek is, a 62. percben egy szöglet után visszafejelt labdát Vajda Orsolya csúsztatott a kapunkba (1-4). A csereként beálló Zágor Bernadett percei következtek, a fővárosiak támadója 12 perc alatt mesterhármast szerzett A 72. minutumban Siklér átadása találta üresen, elsőre még bravúrral védett Terestyéni, az ismétlésnél már nem volt esélye (1-5). Négy perccel később Zágor újabb gyors és pontos kék-fehér akció végén talált a hálóba (1-6), majd a 84. percben a 16-oson belülről lőtte ki a hosszút (1-7). Az elfáradó csapatunknak a hajrában László Bernadett is betalált (1-8), végül a 90. percben Legendás Lora Blanka gólja zárta az összecsapást (1-9).

Női csapatunk a 2023/2024-es Simple Női Liga NB I-es szezont a 12. helyen zárta és búcsúzott az első osztálytól.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek