VÁLOGATOTT

Győzelemmel és csoportelsőként zártuk az Eb-selejtezőket!

Kalmár Zsolt a második félidőt végigjátszotta a Montenegró ellen 3-1-re megnyert Eb-selejtezőn.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán, Montenegró ellen zárta a 2024-es Eb selejtezőit - az már csütörtök este, a Bulgária elleni 2-2-vel eldőlt, hogy Marco Rossi együttese az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ott lesz a németországi kontinenstornán, a csoportelsőséget azonban vasárnap délután kellett bebiztosítani.

Az első félidő nem a várakozásaink szerint alakult, ugyanis Rubezic 36. percben szerzett góljával a vendégek mehettek előnnyel a szünetre (0-1).

A második félidőre érkezett a pályára csapatunk középpályása, Kalmár Zsolt, és a játékrész derekén két perc alatt megfordítottuk a meccset: Szoboszlai Dominik a 66. percben egy remek cselsorozat után egyenlített (1-1), majd a 68.-ban Ádám Martin passza után meglőtte a válogatott és saját maga második gólját is (2-1)!

A hajrában még kellett izgulnunk a montenegrói helyezeteknél, majd a ráadásban lezártuk a meccset: Szoboszlai szabadrúgását a kapus ki tudta ütni, a kipattanót azonban Nagy Ádám a léc alá lőtte (3-1)!

Győzelmével válogatottunk veretlenül, öt győzelemmel és három döntetlennel, csoportelsőként jutott ki sorozatban harmadik Európa-bajnokságára, amely csoportjainak sorsolását december 2-án tartják majd.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek