JÓTÉKONYSÁG

Sikeres volt a jótékonysági licit

Kalmár Zsolt dedikált mezéért 135 000 forintot ajánlott egyik szurkolónk. Az összeg teljes egészében a Betegápolásért Alapítvány munkáját segíti majd.

Október már évek óta a mellrák elleni küzdelem hónapja, az év 10. hónapja során a különböző szervezetek változatos módokon igyekeznek felhívni a figyelmet a megelőző vizsgálatokra, valamint a betegség kezelési módszereire.

Klubunk idén is csatlakozott a figyelemfelhívó kampányhoz, melynek keretében válogatott középpályásunk, Kalmár Zsolt dedikált hazai Vidi-mezét bocsátottuk árverésre. A licitet csapatunk egyik szurkolója nyerte, aki 135.000 Ft-ért vitte el a dedikált Kalmár-mezt. A befolyt összeg a Betegápolásért Alapítvány munkáját segíti majd.

A Betegápolásért Alapítvány​ egyik alapítója a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. A közhasznú alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy segítse a kórházba a korszerű ápolási eszközök beszerzését, amelyek hozzájárulnak a magasabb szintű ellátáshoz, a betegek magasabb komfortjának biztosításához.

Együttesünk következő hazai mérkőzésén, október 28-án a DVTK ellen a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Mammográfiás Laborjában és a szervesen hozzá kapcsolódó Mammográfiai Szűrő Állomáson dolgozó szakasszisztensek érkeznek majd a Sóstói Stadionba. Itt szurkolóink a mell önvizsgálat helyes technikai elsajátításával kapcsolatban, mammográfiás vizsgálatra időpont-egyeztetéssel, valamint az emlővizsgálatokról és betegségekről való tájékoztatásért kereshetik fel őket.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek