Fiola Attila gólja az év sportpillanata

2021 legjobb sportolóit díjazták Az Év Sportolója Gálán a Nemzeti Színházban.

Az elmúlt év legsikeresebb sportolóit és csapatait díjazták ma este, a Nemzeti Színházban 64. alkalommal megrendezett nagyszabású M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán.

Az év sportpillanata kategóriában a magyar válogatott és a MOL Fehérvár FC védője, Fiola Attila az Európa-bajnokságon Franciaországnak lőtt gólja nyert. Az emlékezetes találat több mint tízezer szurkoló szavazatai alapján került be a legjobb háromba, ahol már szakmai zsűri döntött a díj odaítéléséről.

Játékosunk - aki betegség miatt nem tudott személyesen részt venni a gálán - az alábbi szavakkal köszönte meg a rangos elismerést.

"Köszönöm szépen a díjat! Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam személyesen megjelenni a gálán. Viszont boldog vagyok, hogy nem csak számomra volt a tavalyi év egyik legfontosabb pillanata a franciák ellen szerzett gólom, már a fantasztikus Puskás Arénában is éreztem, hogy ez több egy egyszerű találatnál. Természetesen a díj nem csak az én érdemem, hanem a csapattársaimé és minden stábtagé is. Külön köszönöm a Vidinek is, hogy a sérüléseim során is végig támogattak, bíztak bennem, vagyis az ott dolgozók nélkül sem jöhetett volna össze ez a gól az Eb-n a vb-győztes ellen. Végül, de nem utolsósorban köszönöm szépen a családomnak is azt a sok támogatást es szeretetet, amit tőlük kapok. Gratulálok minden jelöltnek és díjazottnak!" - mondta Fiola Attila honlapunknak.

Az év sportpillanatának választott gól az UEFA hivatalos YouTube-csatornáján megtekinthető ide kattintva.

A hagyományos csapatsportágak kategóriájában 366 sportújságíró szavazata alapján a legjobb háromba került a magyar labdarúgó-válogatott, keretében Fiola Attilával, Nego Loic-kal és Nikolics Nemanjával.

 

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek