VÁLOGATOTT

Nego Loic: “Úgy mentünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk Anglia ellen!"

Az Anglia ellen megnyert Nemzetek Ligája-mérkőzést végigjátszó játékosunkkal beszélgettünk a találkozó másnapján.

Fontos szerepet játszott  a magyar válogatott Anglia elleni, szombat esti 1-0-s bravúrgyőzelemben a MOL Fehérvár FC játékosa, Nego Loic, aki végig a pályán volt a 2021-es Európa-bajnoki döntős szigetországiak ellen.

“Ellenféltől függetlenül mindig jó érzés nyerni, de természetesen növeli a tegnapi siker értékét, hogy Angliát 60 év után és 10 nyeretlen mérkőzést követően tudtuk újra legyőzni. Csodálatos élmény volt átélni ezt, de nincs sok időnk ünnepelni, hiszen rövid időn belül három újabb nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, az első máris két nap múlva Olaszországban” - nyilatkozta honlapunknak Nego Loic.

Nego Anglia ellen az első félidőben kétszer is közel járt a gólpasszhoz: a 13. és a 37. percben is pontosan adott be a jobb oldalról, az érkező - később büntetőből a győztes gólt megszerző - Szoboszlai Dominik viszont nem tudta a hálóba juttatni a labdát.

“Ezek a beadások is a taktikánk részei voltak, mindenkinek megvan a feladata a mérkőzéseken, és tudtuk, hogy egy ilyen ellenfél ellen, ahol Európa legjobb játékosai játszanak, rendkívül nehéz lesz dominálni és helyzeteket kialakítani, de sikerült! Ehhez a legjobbunkat kellett nyújtanunk, úgy mentünk ki a pályára, hogy nyerni akarunk Anglia ellen, a döntetlenen nem is gondolkoztunk.”

Az immár 21-szeres magyar válogatott Nego kiemelte, a Puskás Arénában szurkoló mintegy harmincezer 14 év alatti gyermek számára életre szóló élményt jelentett a szombati mérkőzés.

“Remek atmoszférát teremtettek a gyerekek, az egész meccs alatt hallottuk a szurkolásukat, ami sokat jelentett nekünk. Nagyon örülök, hogy ott lehettek a stadionban, mert ez egy olyan mérkőzés volt, amit nem fognak elfelejteni.”

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: Réti Zsolt

További hírek