Fejes András végigjátszotta a Kelet-Nyugat mérkőzést

Az MLSZ NB II-es bizottsága kedden délután, Telkiben rendezte meg a Ness Hungary NB II Kelet-Nyugat gálamérkőzést.

A mérkőzés az NB II-es ligaválogatott kialakítását is szolgálta. Januárban a két csoport válogatottjainak legjobb játékosaiból összeállítanak egy ligaválogatottat, amely februárbanTörökországba utazik  edzőtáborozni és ott több külföldi neves klubbal is felkészülési mérkőzést játszik. Ez pedig remek alkalom arra, hogy a tehetséges fiatal játékosokat külföldi menedzserek is megnézhessék.

A keletiek válogatottját Horváth Ferenc, a Nyugati csoport legjobbjaiból összeállított együttest Pető Tamás készítette fel, miután egy-egy kiválasztó táborban mindkét szakember felmérte kiszemeltjeit.

Kelet válogatottja az Esterházy (Szabó Á. 66.) - Vadász V., Kardos, Tóth I. (Nagy T. 78) , Korhut - Hullám, Farkas P. (Lannert 46.), Gulyás M. (Albert Á. 78.), Éles, Pákolicz (Ponczók 69.), Petneházy (Bene A. 56.) összeállításban szerepelt a találkozón, míg a nyugatiak a Somodi (Dibusz 66.) – Pothárn, Hegedűs N., Burucz, Fejes - Nagy O., Farkas Á., Domokos, Balázs R. (Wittrédi 72.) - Fröhlich (Tatai 63.), Lovrencsics összetételben léptek pályára - írja az mlsz.hu.

Az első félidő kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott, a szünetig egyik csapat sem tudott előnyre szert tenni. A második játékrész elején Nyugat válogatottja került közelebb a gólszerzéshez, de Farkas Ádám lövését követően a kapufa megmentette a kapott góltól a keletieket. A 65. percben Horváth Ferenc együttese szerzett vezetést, egy bal oldali beadás után a csereként beállt Bene Attila fejelt a hálóba, és mint a lefújáskor kiderült, a találat győzelmet jelentett Kelet számára.

A Magyar Labdarúgó-szövetség képviseletében a helyszínen tekintette meg a találkozót dr. Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök, valamint Egervári Sándor szövetségi kapitány, akik a mérkőzést követően az NB II-es bizottság elnöke, Kutasi Róbert társaságában a legjobbaknak járó díjakat is átadták.

A találkozót követően a legjobb kapusnak Esterházy Mátyást (Újpest) választották, Domokos Bálint (Baja) lett a legjobb mezőnyjátékos, valamint átvehetett egy serleget a győztes csapat felkészítője, Horváth Ferenc is - számol be a szövetségi portál.

Fejes András:
Nagy megtiszteltetés volt, hogy Somodival pályára léphettünk az NB II-es válogatottban. Jó iramú, lendületes mérkőzést játszottunk és megítélésem szerint jobbak voltunk ellenfelünknél, de végül a Kelet szerezte meg a győztes gólt. A mérkőzés után közös vacsorán vettünk részt, ahol közölték velünk, hogy januárban meg fogják keresni azokat a játékosokat és klubjaikat, akik a ligaválogatott tagjaként részt vehetnek a februári, törökországi edzőtáborozáson.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek