TUDÓSÍTÁS

Egygólos előnyt szereztünk Szombathelyen

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén Kovács István góljával nyertünk a Haladás otthonában.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján Szombathelyen léptünk pályára. A találkozó 10 Celsius-fokban, tiszta, őszi időben kezdődött.

A meccset mi kezdtük aktívabban, a 2. percben Pátkai lőtt fölé a tizenhatosról, majd Kovács ugratta ki szépen Feczesint, Rózsa azonban előbb ért a labdához, mint támadónk. A hazaiak részéről Medgyes került helyzetbe a 10. percben, de rossz megoldást választott. Kiegyenlített játékot láthatott az 1100 fős publikum, a következő említésre méltó helyzet Martinez előtt adódott, aki a 25. percben fejjel próbálkozott, Danilovics azonban a helyén volt. A 39. percben egy jobbról érkező beadást Feczsein fejelt le Pölöskeinek, de picit hosszú volt a labda, így Rózsa megszerezte azt az ötösön belül. Az első félidő végén előbb Vinícius csúsztatott fölé 5 méterről, majd Batarelo lőtt mellé a tizenhatosunkról.

A második játékrész elején beszorítottuk a Haladást, a 49. percben Feczesin közeli lövését blokkolta Fehér. Egy perccel később Lang mentett remekül, Petró próbálkozását hárította. Az 54. percben megszereztük a vezetést: Suljic passza után Kovács tört be a tizenhatoson belülre, majd jobb külsővel a jobb alsóba lőtt! (0-1.)  

A 63. percben Pátkai remek labdájával Feczesin került helyzetbe, de közeli lövését Rózsa lábbal hárította. Az utolsó 20 percben a Haladás mindent megtett az egyenlítését, de igazán nagy helyzetig nem jutottak, Vinícius irányításával jól működött a védelmünk.

1-0-ra győztünk a Magyar Kupa párharc első felvonásán, így előnyből várhatjuk a november 18-án esedékes székesfehérvári visszavágót. Legközelebb október 31-én, szombaton lépünk pályára, a DVTK-t fogadjuk bajnoki mérkőzésen Sóstón. 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek