TUDÓSÍTÁS

A Ferencváros jutott a kupaelődöntőbe

Hiába vezettünk Stopira góljával a 21. percben, végül megfordították a meccset a zöld-fehérek, 2-1-re nyertek és több idegenben szerzett góllal továbbléptek.

Egygólos előnnyel várhattuk a Ferencváros elleni kupavisszavágót, hiszen február 10-én Feczesin Róbert góljával nyerni tudtunk a Groupama Arénában. A felcsúti találkozó gyászszünettel kezdődött, a jelenlévők a hétvégén tragikus autóbalesetben elhunyt DVSC-szurkolókra emlékeztek.

Rögtön a meccs elején előbb Sestak, majd Lamah fejese kerülte el a kapunkat. A Ferencváros birtokolta többet a labdát, de nem tudtak helyzetbe kerülni a vendégek, mi viszont az első lehetőségünket gólra váltottuk: Pölöskei ívelt a kapu elé egy szabadrúgást jobbról, Stopira pedig 8 méterről védhetetlenül fejelt a kapu jobb oldalába, ezzel összesítésben már kétgólos előnybe kerültünk. (1-0.)

A 30. percben Oliveira került helyzetbe, ám az utolsó pillanatban menteni tudott egy védő. A másik oldalon Juhász szerelte gyönyörűen a ziccerben kilépő Sestakot. A 36. percben Trinks csavart fölé 21 méterről, egy perccel később megint Trinks emelt a kapu elé egy szabadrúgást, amit Juhász kifejelt, Sestak egyből kapura lőtt 12 méterről, Simon mentett a gólvonal előtt.A szünet előtt Lamah ugratta ki Sestakot, aki ziccerben vezethette a labdát Danilovicsra, kapusunk azonban remekül hárított, óriási bravúr volt!

A második félidőben beállt Böde Dániel és 7 perc múlva egyenlített: Lamah balról érkező beadását Juhász mellett átvette és 5 méterről a hálóba bombázott. (1-1.)

A gól után pár perccel combsérülés miatt le kellett cserélni Danilovicsot, helyére Kovácsik Ádám állt be. Ez volt kapusunk első tétmeccse a Vidiben. A 76. percben Feczesin léphetett ki Nalepával a nyakán, a zöldek védője elesett és magával rántotta támadónkat is, Kassai viszont kifelé ítélt szabadot. 4 perccel később Varga beadása a tizenhatos vonalánál felugró Stopira kezéről pattant le, Kassai pedig büntetőt ítélt. Lamah a kapufára lőtte a labdát, ami visszapattant a jó irányba vetődő Kovácsikra, majd onnan a hálóba került. Ezzel a góllal már a vendégek álltak továbbjutásra. (1-2.) 

Az utolsó 10 percben a játékvezető kiosztott három piros lapot (egyet a már lecserélt Pátkainak, egyet-egyet pedig az egymással kakaskodó Suljicnak és Trinksnek), mi pedig hiába mentünk egyfolytában előre, nem tudtunk a kapuba találni. 

Összesítésben 2-2-re végződött a párharc, így több idegenben szerzett góllal a Ferencváros jutott a legjobb négy közé, ahol a DVSC-vel találkozik majd. A másik ágon az Újpest a Békéscsabával játszik. Mi szombaton lépünk pályára legközelebb, a Haladást fogadjuk bajnokin a Pancho Arénában.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek