TUDÓSÍTÁS

Döntetlen a szezonnyitón

Andrics korai góljára Lazovics révén válaszoltunk, de fordítanunk nem sikerült a Balmazújváros ellen.

A Nõmme Kalju FC elleni Európa Liga-párharc két mérkőzése között megkezdődött az OTP Bank Liga 2017-18-as idénye. Első ellenfelünk az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapata volt, amellyel korábban még sohasem csaptunk össze semmilyen tétmérkőzésen. A Hajdú-Bihar megyeiek kispadján korábbi játékosunk és vezetőedzőnk, Horváth Ferenc ült.

Kellemes nyári délutánon, mintegy 24 fokban, 17 órakor, 1792 néző előtt került sor a kezdőrúgásra a felcsúti Pancho Arénában, a pályán lévő tizenegy játékosunk névsora pedig teljes mértékben ugyanaz volt, mint csütörtökön Észtországban. A kezdés előtt klubunk nevében Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte a Honvéd elleni, legutóbbi bajnokin 150. NB I-es mérkőzésén pályára lépő Vinícius Paulót. A találkozón debütált a Vidi 2017-18-as hazai meze is.

Az első percekben egy nagy Tamás László-mentés, valamint egy, a Balmaz büntetőterületén belül elkövetett kezezés- és tizenegyesgyanús szituáció borzolta a kedélyeket. A 17. percben Sigér passzolt Andricshoz tizenhatosunk előterében, a volt újpesti légiós átvette a labdát, majd 16 méterről kilőtte a jobb alsót. A labda a kapufát is érintette (0-1).

Két perccel később Nego adhatott középre az alapvonalról, Suljic érkezett középen és lőtt, Horváth László védett nagyot. A 45. percben nagy lehetőség adódott előttünk, Szolnoki beadását Lazovics lőtte a kapu fölé.

A második játékrészre Szolnoki Roland helyett Géresi Krisztián futott ki. Ezután nem is kellett sokáig várnunk az első találatunkra: Suljic Asmir jobb oldali beadását Danko Lazovics bólintotta a Balmazújváros kapujába (1-1) az 51. minutumban.

Az 57. percben Hadzic előtt adódott kisebb lehetőség, a védők blokkoltak. Az 59. percben Zsiga Ervin vezette befelé a labdát bal oldalról, majd lőtt, lövése elkerülte a kaput. A 62. minutumban Hadzic helyére Barczi állt.

A 65. percben frissen beállt középpályásunk szöktette Suljicot, aki éles szögből, erősen középre adott, Scsepovics közelről, becsúszva nem tudott betalálni. Két perccel később Lazovics forgolódott a tizenhatos előterében, majd kiugratta Géresit, aki ziccerben Horváth kapusba lőtt. A kipattanót Suljic szedte össze és Negóhoz játszott, aki mellédurrantott.

A 72. percben egy Vinícius által elkövetett szabálytalanság után Vajda szabadrúgása csavarodott Kovácsik kezébe. Az ellentámadásból Pátkai lőhetett 18 méterről, lövése centikkel elkerülte a kaput. A hajrára Mirko Maric is lehetőséget kapott Scsepovics helyén. Nem kellett neki sok idő a helyzetbe kerüléshez, hiszen a 80. minutum derekán máris egy, a kapu előtt keresztbe menő fejessel veszélyeztetett.

A 89. percben Haris lőtt kellemetlenül 25 méterről, ám Kovácsik a helyén volt. A túloldalt kis híján sikerült kicsikarnunk a győzelmet: egy beadást Géresi bólintott kevéssel kapu mellé. A hosszabbítás perceiben már nem tudtunk ziccert kialakítani, így 1-1-gyel zárult a találkozó.

Csapatunk legközelebb csütörtök este 21 órakor lép pályára a Nõmme Kalju FC elleni EL-visszavágón, Felcsúton.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek