U15

Csrepka Tamás: "A közvetlen riválisaink ellen nem szabad hibáznunk"

U15-ös csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk az együttes előtt álló feladatokról és az idei bajnokságról.

Jelenleg az U15-ös kiemelt bajnokság alsóházába tartozik a csapat, mennyire tükrözi a helyezés a realitást?

Sajnos azt kell, hogy mondjam, jól tükrözi. Természetesen a jelenlegi 14. helyről még bőven tudunk előrelépni, de a tabella utolsó 6-7 csapata képvisel egy szintet, az első 9-10 pedig egy másikat. Elsősorban tehát a közvetlen riválisainkkal szemben van győzelmi esélyünk, valamint néhány bravúrpontot gyűjthetünk az élmezőny együttesei ellen tavasszal.

Mi az oka annak, hogy ennek a korosztálynak kevésbé fut most a szekér?

Két oka is van. Egyrészt ennek a korosztálynak a tehetségei kettéosztódtak a városban, hiszen sokan a Főnix Gold FC-ben játszanak, ebből kifolyólag mennyiségileg is kevesen vagyunk, másrészt több meghatározó játékos elment tőlünk nyáron, a pótlásuk pedig gyakorlatilag lehetetlen ilyenkor, mert végzős általános iskolásokról beszélünk, akik az utolsó félév előtt helyhez vannak kötve. Télen többen jártak próbajátékon nálunk, meg is feleltek, de abban maradtunk a szülőkkel, hogy nyáron tudunk visszatérni a dologra, amikor úgyis iskolát váltanak a gyerekek.

Tavasszal eddig nem sikerült pontot szerezni, most viszont egy olyan sorozat jön a Siófok, a Tabáni Spartacus és a Sopron ellen, aminek az őszi összecsapásait sorban megnyertétek. 

Valóban, ezeket a meccseket most is hoznunk kell, utána pedig bravúrokra lesz szükségünk a nálunk erősebb csapatok ellen, hogy feljebb tudjunk lépni a táblázaton. A sorozathoz egyébként ősszel még hozzátartozott, hogy a jelenleg harmadik Paks otthonában döntetlent játszottunk, majd az Újpestet is megvertük. Egy ilyen szériával most is elégedett lennék. 

Nyáron milyen változások lehetnek a keretben?

Mindenképp arra kell törekednünk, hogy megerősítsük a csapatot, és ahogy említettem, nyáron, mielőtt a középiskolát kezdi ez a korosztály, már sokkal nagyobb merítési lehetőségünk lesz.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek