ELLENFÉL-LES

Az ötödik helyezett DVTK-t fogadjuk szombat este

A miskolci együttes az elmúlt négy bajnokiján csupán két pontot veszített.

Szombat este, az OTP Bank Liga 25. fordulójának utolsó mérkőzésén a DVTK érkezik a MOL Aréna Sóstóba. A legutóbbi négy fordulót alapul véve, az NB I legjobb formában lévő együttese lesz a vendégünk.

A miskolciak az elmúlt hetekben legyőzték a Paksot (2-0 o.), a Honvédot (4-0 i.) és az Újpestet (2-1 o.), valamint döntetlent játszottak Kisvárdán (2-2 i.). Ennek a sorozatnak is köszönhetően már a tabella ötödik helyén állnak, 2 ponttal a negyedik Puskás Akadémia FC mögött. A Vidi és a Diósgyőr között 13 egység a különbség.

Az egész szezont vizsgálva 11 győzelem, 3 döntetlen és 10 vereség áll a nevük mellett, 34 gólt szereztek és 32-t kaptak. Legeredményesebb játékosuk a Vidivel 2015-ben bajnoki címet szerző macedón válogatott Mirko Ivanovski, aki 5 találatnál jár, őt Iszlai Bence követi 4 góllal.

A transfermarkt.com adatai alapján a 12 csapatos NB I nyolcadik legértékesebb kerete a piros-fehéreké, az értéke 6,08 millió euró. A játékosok közül legtöbbre a koszovói válogatott Florent Hasanit taksálja a portál 550 ezer euróval.

Az idei szezonban már kétszer találkoztunk a Diósgyőrrel, hazai pályán, augusztusban 5-1-re, idegenben, novemberben 3-1-re nyertünk.

A Magyar Kupában már nem érdekelt a DVTK, a legjobb 32 között a másodosztályú MTK búcsúztatta őket decemberben egy 1-0-s mérkőzésen.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a koronavírus miatt Magyarországon szerdán elrendelt veszélyhelyzet következményeképp a mérkőzés zárt kapus lesz, ne induljatok el a MOL Aréna Sóstóba! Részletesen ide kattintva olvashatod a legfontosabb információkat a döntés hátteréről!

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek