Alig van remény a visszavágón

A Real megtalálta a tartalékos Videoton sebezhető pontjait, de így sem kell szégyenkeznünk!

„Kovács Ferenc igazán mindent megtett annak érdekében, hogy fiai megfelelő önbizalommal lépjenek pályára és ugyanolyan okosan játszanak, mint az előző fordulókban, de ő is tudta: taktikai tanácsokkal nem lehet képességeket, bizonyos posztok betöltéséhez nélkülözhetetlen tapasztalatokat helyettesíteni!” - írta másnapi elemzésében a Népsport, kiemelve, Kovács Ferenc egyetlen lehetősége az volt, hogy szétszedte a csapat addigi erősségét, a középpályás sort, ám Csongrádit nem sikerült pótolni.
„Az az igazság, a Real túl erős csapat volt ahhoz, hogy lelkesedéssel, küzdeni tudással meg lehetett volna lepni, s a Videoton ellene is feledtetni tudta volna szakmailag ellensúlyozhatatlan gyengéit.” - tette hozzá a sportnapilap.

Ha a csapat teljesítményére ezen az estén nem is lehetett csillagos ötöst adni, a közel 40 000-es szurkolótábor mindenképpen kiérdemelte a legmagasabb osztályzatot: „Mindenesetre, a székesfehérvári közönség mindvégig segítette csapatát, sőt a lefújás után, a vereség ellenére „Szép volt fiúk”-kal köszönte meg az együttesnek, hogy a világ egyik legnevesebb csapatát hozta el a városba, kupadöntőre. Joggal kerülhet be a Videoton-közönség képzeletbeli bizonyítványába a csillagos ötös”

A Népsport által kifogástalan teljesítménnyel értékelt Michel Vautrot francia játékvezető is méltatta a mérkőzés körülményeit, pályán belül és kívül is: „Két dologról külön is említést teszek. Remek a magyar közönség. Lelkes, sportszerű, hálás. Úgy viselkedtek, mintha végig a Videoton vezetett volna. Így szeretni csapatot Európa-csúcs, sőt világrekord! Nekem könnyű dolgom volt. Két sportszerű csapat játszott. A sárga meg a piros kártyákat az öltözőben hagyhattam volna.”

Összességében így értékelt Varga Béla, a sportnapilap tudósítója: „A vereség fájó, a 0-3 nem sok reményt ígér a visszavágóra, de a Videotonnak ezután a teljesítmény után sem kell szégyenkeznie. Európa minden csapata megtiszteltetésnek vette volna, ha helyettük játszhatja a kupadöntőt. A Videoton elhozta Fehérvárra a világ egyik legjobb csapatát, és nagyon sok ok közrejátszott abban, hogy a befejezés nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. De - lesz még egy mérkőzés, Madridban lehet szépíteni!...”.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek