TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

A Vidi edzésén jártak a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolói

Az értelmi fogyatékkal élő fiatalok megnézték a csütörtöki gyakorlást, majd a végén a játékba is beszálltak.

A Videoton FC és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) kapcsolata hosszú évekre tekint vissza, rengeteg vidis programon vettek már részt az értelmi fogyatékkal élő fiatal sportolók. Nemcsak rendszeres vendégei a hazai meccseinknek, de több mérkőzésen is ők kísérték be játékosainkat.
Március 21-e a Down-szindróma világnapja, ez alkalomból immár hagyományosan a klub vendégül látja az MSOSZ sportolóit. Ezúttal a budapesti Csalogány Iskola hat Down-szindrómás diákja érkezett Sóstóra, a csapat edzésére.

„A fiatalok mindannyian futballoznak a speciális olimpia mozgalom versenyprogramjában. Többen közülük rangos nemzetközi tornán is szerepeltek már. Lelkesek, ügyesek, jól bánnak a labdával és persze nagyon szeretik a focit” – mesélte a pálya mellett Pelyhe Krisztián, az iskola kollégiumának nevelőtanára, a Csalogány DSE alelnöke. Pokol Barbara - aki szintén a kollégium nevelőtanára - mosolyogva tette hozzá, a gyerekek már nagyon várták, hogy jöhessenek, izgatottan készülődtek a közös focizásra.

Az edzés végén erre sor is került, volt aki rúgta, volt aki védte a tizenegyest, és persze mindenki lelkesen szurkolt a másiknak, egy-egy jól sikerült lövés után pedig Szolnoki Roland vezényletével örömtánc következett.

Miklosics Péter, Pepe csak többszöri kérésre volt hajlandó abbahagyni a játékot, nem véletlenül, hiszen a Csalogány csapatából ő a legtapasztaltabb játékos, és ahogy mesélte, a hazai és a nemzetközi futball történéseit is lelkesen követi. Itthon természetesen a Vidi a kedvenc csapata.

A labdázás után közös fotók készültek a játékosokkal, végül mindenki egy-egy vidis ajándékcsomagot kapott a látogatás emlékére, a szervezetnek pedig egy dedikált és feliratozott mezt, valamint egy dedikált labdát adott át Juhász Roland csapatkapitány.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek