Szolnoki Roland: "Mindenki sikerre éhes, bizakodó vagyok"

Fiatal védőnk a bajnoki szünetben sem marad izgalmak nélkül, hiszen hamarosan megszületik első gyermeke.

A mögöttünk álló bajnokságban a kieső helyről kapaszkodott fel a csapat a tabella második fokáig. Hogyan láttad te a 2015-'16-os szezont?

Soha olyan szezonom még nem volt, hogy a bajnoki cím után az új idény nyolcadik fordulójában kieső helyen álljon a csapat. Ráadásul az európai szereplésünk is rosszul sikerült, szóval a kezdet nem volt túl fényes. Úgy érzem, miután Pető Tamást nevezték ki vezetőedzőnek, a csapat elindult felfelé, Horváth Ferenc vezetésével pedig kihoztuk a maximumot a bajnoki évből. Összességében jól sikerült a 2015-'16-os bajnokság.

Mikor érezted azt először, hogy meglehet az ezüstérem?

Abban a szériában, amikor a tabella végén álltunk, nem tudtam azt gondolni, hogy mi oda fogunk érni a második helyre, ugyanakkor abban is biztos voltam, nem fogunk kiesni, hiszen a bukdácsolás ellenére is a Vidi játékoskerete az egyik legerősebb Magyarországon. És tudtam azt is, hogy ennek a hullámvölgynek egyszer vége lesz, és elindulunk majd felfele. Így is történt. Az ősz második felében szépen nyertük a meccseket, és a dobogón teleltünk. Persze tavasszal is volt néhány mérkőzés, amikor nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna. A Fradi meccs előtt mondtam az öltözőben a többieknek, hogy úgy érzem, ha sikerül megvernünk a Ferencvárost, akkor meglesz a második hely. Szerencsére, ez így is történt. Ez mindenképpen fontos fordulópont volt a csapat életében. Ráadásul az, hogy az utolsó mérkőzéseket kapott gól nélkül nyertük, mindenképpen pozitívum a jövőre nézve, jó lenne ezt a szériát folytatni.

Május végéig még a pihenőidőt töltitek, neked azonban inkább izgalmas, mint pihentető ez az időszak…

Idén a nyaralás szóba sem jöhetett, hiszen mindenórás a párom. Nagy izgalommal várjuk első gyermekünket, most már én sem nagyon járok el itthonról, hiszen tényleg bármelyik pillanatban megindulhat a szülés. Nagyon szeretném, ha minél előbb megtörténne ez, mivel csak most vagyok itthon hosszabb ideig, és jó lenne, ha legalább az elején ki tudnám venni a részemet a gyermek körüli teendőkből, tudnék segíteni.

A felkészülést követően a nemzetközi porodra is újra kilép a csapat. Mit vársz az Európa Liga szerepléstől?

Jó lenne idén sokkal többet mutatni a nemzetközi mérkőzéseinken. Mindenki sikerre éhes, és maximálisan oda fogja tenni magát. Nagyon bizakodó vagyok, hiszen az új vezetőedző személyében olyan szakembert kaptunk, aki meggyőző eredményeket ért már el, ráadásul egy új edző érkezése mindig új impulzust is jelent a játékosoknak, és mindenki meg akarja majd mutatni, hogy helye van a csapatban. Szerintem a Vidi életében teljesen természetes, hogy évről-évre a bajnoki cím, és a Magyar Kupa győzelem, valamint a stabil nemzetközi szereplés a cél.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek