Pátkai Máté: ”Ebből a szezonból a végére kihoztuk a maximumot”

Középpályásunk szerint a csapat számára a bajnokság egyik fordulópontja a Puskás Akadémia elleni 3-2-es győzelem volt.

Nehéz szezonon van túl a csapat, kieső pozícióból kapaszkodtatok fel a második helyig. Hogyan láttad a mögöttünk hagyott bajnoki évet?

A bajnokság utolsó, Újpest elleni mérkőzése hűen tükrözte az egész szezonunkat. Nagyon nehezen indult, az első félidő rettenetesen döcögős volt, aztán a második felére kiegyenesedtünk, és elkezdtek jönni a jó megoldások. Bár a bajnokságban többször is kerültünk hullámvölgybe, nagyon boldog vagyok, hogy a végére sikeresek lettünk.

Amikor az 6. fordulóban az utolsó előtti helyen állt a csapat, gondoltad volna, hogy megszerezhetitek az ezüstérmet is?

Akkor nem hittem volna el, ha valaki ezt mondja nekem. Úgy érzem, ebből a szezonból a végére kihoztuk a maximumot, hiszen lentről indultunk, és nem kis dolog, hogy felértünk a második helyre. Ez köszönhető először is Pető Tamásnak, aki a legmélyebb időszakban vette át a csapat irányítását, és persze Horváth Ferencnek, akivel oda tudtunk érni a második helyre.

Melyik volt a fordulópont a csapat életében, amikor először hittetek benne, hogy akár a dobogóra is odaérhetünk?

Több fordulópont is volt, hiszen nem tudtunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Talán az első lökés a Puskás Akadémia elleni mérkőzés volt, amikor 2-0-ról fordítottunk, és végül 3-2-re győztünk. Úgy érzem, hogy ott indult el valami.

Hogyan töltöd majd a pihenőidőt, a következő néhány hetet?

A családommal és a barátaimmal töltöm majd a szünetet. Pihenek és feltöltődök. Az utazás most kimarad, a gyerekekkel itthon leszünk, megpróbálom maximálisan kihasználni és persze kiélvezni a velük töltött időt.

A második hellyel nemzetközi indulás is jár. Mit vársz a csapattól az Európa Ligában?

Úgy gondolom, hogy bárki, aki elindul az Európa Ligában, a lehető legtovább szeretne jutni. Nem tippelgetnék és jósolgatnék, hogy hány fordulót megyünk, vagy bejutunk-e a csoportkörbe. Fel kell készülnünk először a selejtezőkre, nyernünk kell sorban a meccseket és meg kell próbálnunk a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből is.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek