A tét a duplázás lehetősége - Videó

A hét közepén választ kaphatunk arra, mely csapatok küzdhetnek meg a Magyar Kupa díszes trofeájáért a május 17-i fináléban.


Az elődöntőkre kedden és szerdán kerül sor, időrendben elsőként a Zalaegerszegi TE - KTE-Ereco párharcban dől el a továbbjutás sorsa. A legutóbbi bajnokin csapatunkkal ikszelő kecskemétiek kellemes pozícióból várhatják a 17 órakor kezdődő zalai visszavágót, hiszen hazai környezetben 5-1-re nyert Tomiszlav Szivics együttese az első mérkőzésén. A KTE ráadásul jó formában van, ami a zalaiakról finoman szólva sem mondható el, Csank János csapata legutóbbi hat tétmeccsén mndössze egy győzelmet aratott, így a négy gólos hátrány eltüntetése kisebb csodának számítana a kék-fehérektől.

Szerdán 17 órakor kezdődőik a Videoton FC - Kaposvári Rákóczi találkozó a Sóstói Stadionban, melyet jó helyzetből várhat csapatunk. A Vidi két hete 1-0-ra nyerni tudott a Kaposvár otthonában, a meccset eldöntő találatot a 47. perc hozta meg, amikor Lipták Zoltán lőtte a hálóba a Rákóczi kapusa, Kovács Zoltán által kiejtett labdát. Az első mérkőzésen egy küzdelmes derbin szezett előnyt dr. Mezey György együttese, mely hasonló folytatásra számíthat. Csapatunkból biztosan hiányzik majd Farkas Balázs, akit a kaposvári mérkőzés 71. percében kiállítottak, a Vidinek így csapatkapitánya, a középpálya egyik fő mozgatója nélkül kell kivívnia a továbbjutást.

Az első mérkőzés összefoglalója:

Szerző: Németh Zoltán

További hírek