ELLENFÉL-LES

A Lech egy bajnoki vereség után érkezik Sóstóra

Európa Liga-ellenfelünk tizennegyedik a 16 csapatos lengyel első osztályban, a hétvégén hazai pályán kapott ki 1-0-ra a listavezető Piast Gliwice együttesétől.

Múlt csütörtökön 3-0-ra győzött Poznanban a Lech a Vidi ellen az Európa Liga rájátszás első felvonásán, így jelentős előnyből várhatja a csütörtöki, székesfehérvári visszavágót. A kupában mutatott formát nem sikerült átmenteni a kék-fehéreknek a bajnokságra, továbbra is szenvednek az Ekstraklasa idei szezonjában.

Vasárnap hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a listavezető Piast Gliwicétől, a találat a 44. percben esett. Kezdőként 71 percet töltött a pályán Lovrencsics Gergő, helyére Holman Dávid állt be, Kádár Tamást pedig a 64. percben cserélte be Maciej Skorza vezetőedző. 

A Lech a következő csapattal állt fel: Gostomski - Douglas, Arajuuri (Kádár), Kaminski, Ceesay - Tralka, Tetteh - Formella (Pawlowski), Hamalainen, Lovrencsics (Holman)- Thomalla. Vagyis négy helyen változtatott a Vidi elleni kezdőn a szakmai stáb. 

A Lech Poznan hat bajnokin 4 pontot szerzett, ezzel mindössze tizennegyedik a tizenhat csapatos lengyel első osztályban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek