EL

A Vidi és a Lech is nagyon készül az EL-visszavágóra

A két vezetőedző és egy-egy játékos vettek részt a csütörtöki meccset beharangozó sajtótájékoztatón, a hazai csapat délelőtt, a vendégek délután edzettek Sóstón.

A Vidi játékosai a szokott időpontban, 10.00-tól edzettek szerdán, a csapat elsősorban a támadások befejezését gyakorolta. Pető Tamás megbízott vezetőedző és Juhász Roland csapatkapitány 12.30-tól válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Lehet, hogy a Lech Poznan számára megnyugtató előnnyel jött a visszavágóra, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon nehéz estét okozunk majd nekik a Sóstói Stadionban. Nincs még lefutva a továbbjutás, ennek a szellemében lépünk pályára csütörtök este" - fogalmazott Pető Tamás.

"Teljesen más mérkőzésre készülünk, mint a múlt héten. A lehetőségeink mondjuk kint is megvoltak, ezúttal viszont a meccs elején ki kell használnunk legalább egyet, onnantól kezdve nyitott lehet a mérkőzés, sőt a továbbjutás kérdése is" - mondta Juhász Roland.

A beszélgetés után a Videoton FC új sportigazgatója, Kovács Zoltán tartott sajtótájékoztatót, aki beszélt a legégetőbb feladatokról, az edzőjelöltekről, első benyomásairól és céljairól is. A vele készült hosszabb interjúnkat ide kattintva olvashatja!

A Lech Poznan részéről Maciej Skorza vezetőedző és Dariusz Dudka találkozott az újságírókkal 17.00-kor.

"Hiába indulunk nagy előnnyel, a meccs elejétől nagyon koncentráltan kell játszanunk, hogy továbbjussunk. Biztonságot ad ez az előny, de újra bizonyítanunk kell, hogy nem véletlenül értünk el jó eredményt az első meccsen" - nyilatkozta a kékek játékosa.

"Az Európa Liga prioritást élvez nálunk, ezért is rettentően fontos, hogy továbbjussunk a Videoton ellen. Erre jó esélyünk van, hiszen 3-0-ra győztünk az első találkozón, de nem dőlt el még semmi. Nem becsüljük le ellenfelünket, nehéz dolgunk lesz" - mondta Maciej Skorza.

A Lech 18.00-tól edzett a Sóstói Stadion centerpályáján.

Az Európa Liga rájátszásának visszavágója csütörtökön 19.00-kor kezdődik, a poznani együttes háromgólos előnyből várja a találkozót.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu