ELLENFÉL-LES

Tavasszal csak a Vidi győzte le otthonában a Puskás Akadémiát

A felcsúti együttes a tizedik helyről várja a szombat délutáni bajnokit.

A Puskás Akadémia FC a Vidi elleni sikerrel készül elmozdulni a veszélyes zónából hétvégén. Robert Jarni csapatát csak egy hajszál választja el a kiesőhelytől, égető szükségük van tehát a pontokra.

Tavasszal hat meccsen 6 pontot szereztek, kétszer nyertek, négyszer vereséget szenvedtek. Mindkét győzelmüket otthon aratták, a DVTK-t 1-0-ra, a Paksot 2-1-re verték. Az elmúlt hetekben 5 gólt lőttek és 12-t kaptak, az egész szezont nézve 28-43 a gólarányuk. Csak a Békéscsaba (4) nyert kevesebbszer bajnokit a felcsútiaknál (5) a 2015-'16-os idényben. 

A Vidi elleni meccsen - sérülése után - újra visszatérhet a pályára Márkvárt Dávid. A 21 éves középpályás szeretné, ha ezúttal csapata diadalmaskodna. "Az idei szezonban már kétszer kikaptunk a Viditől. Mind a két találkozó fájó emlék, hiszen Székesfehérváron már két góllal is vezettünk és a hazai meccsben is több volt. Szeretnénk revánsot venni, és megerősíteni a pozíciónkat a tabellán" - fogalmazott.

Márkvárt szerint februárban - amikor Feczesin 95. percben szerzett góljával nyertünk a Pancho Arénában - nem érdemeltek vereséget. "A találkozó egésze kiegyenlített játékot hozott, a helyzeteinket azonban nem sikerült gólra váltani, ami a végjátékban megbosszulta sajnos önmagát" - mondta.

Ez lesz a két csapat hetedik bajnokija az NB I-ben, eddig ötször győztünk, egyszer pedig döntetlen született. 

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek