PUSKÁS AKADÉMIA FC - VIDEOTON FC 0-0

Nem született gól a Puskás Akadémia elleni bajnokin

Második alkalommal szerzett ellenünk pontot az élvonalban a felcsúti együttes.

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában ismét a PAFC vendégeként léptünk pályára, akárcsak négy fordulóval ezelőtt, február 27-én. Akkor egy végletekig kiélezett találkozón a 95. percben szerzett góllal nyertünk 1-0-ra.

Ahogy három héttel ezelőtt, ezúttal sem láthattunk komolyabb gólhelyzetet a találkozó elején. A 15. percben Pátkai tört be a hazai 16-oson belülre, egy védő szorításában a földre került középpályásunk, Solymosi továbbot intett. Két perccel később Stopira verekedte be magát erőszakosan a felcsúti kapu előterébe, öt méterről, estében kapura lőtt, de a labda egy védőben elakadt. A 23. percben Feczesin fél perc alatt két távoli lövéssel jelentkezett, az elsőt magabiztosan fogta Pajovics, a másodikat csak kiütni tudta a Vidi kapusa, aki tavasszal kölcsönben szerepel a Puskás Akadémia együttesében. Három perccel később egy szélről érkező beadást fejelhetett Feczesin kapura 6 méterről, Pajovics hihetetlen bravúrral védte a jól helyezett fejest! A 34. percben Oliveira a 16-os sarkáról vette célba a jobb alsó sarkot, de ezúttal is szépen védett a hazaiak kapusa. A félidő vége előtt két perccel Pauljevics beadását lőtte Pekár az ötösről méterekkel kapu fölé.

A második félidő elején egy távoli Simon-lövést jegyezhettünk fel, ez azonban jócskán elkerülte Pajovics kapuját. A 83. percig újabb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, ekkor a csereként pályára lépő Haraszti lőtt 21 méterről kapu fölé egy szabadrúgást. Az ötperces hosszabbításban ezúttal a hazai csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Márkvárt jól helyezett lövését bravúrral védte Kovácsik, így gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Története során második alkalommal szerzett pontot ellenünk NB I-es bajnoki mérkőzésen a PAFC, az Újpest békéscsabai vereségének köszönhetően azonban így is egy pontra megközelítettük a dobogót. Csapatunk legközelebb a válogatott szünet után, április 2-án, a Honvéd otthonába látogat. 

Az MLSZ szombati döntése értelmében a március 30-ai forduló - amikor a következő meccsünk lett volna - április 9-re került át. A részletekről ide kattintva olvashat.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek