A klub történetének egyik legsikeresebb őszén vagyunk túl - 2. rész

Cikkünkben az októberi, novemberi és decemberi eseményeket elevenítjük fel.

2012 október

Nem kevesebb mint kilenc meccs várt csapatunkra októberben, kezdésnek rögtön a Sporting látogatott Sóstóra. Az EL sorozat egyik legemlékezetesebb mérkőzésén három helyzetből hármat értékesítve már a 35. percben 3-0-ra vezettünk, és az előnyt megtartva, nem túlzás azt mondani, kiütöttük a portugál csúcsklubot. A vereség vezetőedzőnk egykori csapattársa, Sá Pinto mester állásába került, Fehérvár pedig egycsapásra felkerült az európai futballtérképre. Kevés sajtóorgánum volt a földrészen, amelyik nem számolt be a Vidi fantasztikus sikeréről.

Három nappal a diadal után a Ferencváros elvitte a pontokat a Sóstói Stadionból bajnoki mérkőzésen, amit sorozatban három győzelemmel feledtettünk a Ligakupában, sorrendben a ZTE, a Kaposvár majd újra a ZTE ellen. A bajnokság következő fordulójában hiába rúgtunk két gólt és két kapufát, kikaptunk az MTK otthonában, de pár nappal később már senki sem bánkódott az OTP Bank Ligában elhullajtott pontok miatt.

Október 25-én ugyanis a Basel is vereséggel távozott Fehérvárról, és csapatunk három forduló után továbbjutó helyen állt az EL-ben. Nikolics pörgetésével már a második percben vezettünk, majd Marco Caneira révén még az első félidőben megdupláztuk előnyünket. A végén ugyan betaláltak a vendégek, de győzelmünket semmi sem veszélyeztette, ismét bemutatkoztunk Európának.

Három nap múlva parádés játékkal vertük a Debrecent Fehérváron, majd Magyar Kupa-mérkőzésen a hosszabbításban szerzett két góllal a Haladást is legyőztük

2012 november

Egy nagyon fontos kaposvári bajnoki győzelemmel hangoltunk a Basel elleni visszavágóra, melyen sajnos hiába játszottunk jól és védett extraklasszis formában kapusunk, egyetlen alkalommal ő is tehetetlen volt, így 1-0-s vereséggel tértünk haza Svájcból. Egy rendkívül durva mérkőzésen (két játékosunk is a kórházban kötött ki) a Kecskemét felett aratott győzelemmel feledtettük a bázeli találkozót, majd egy számunkra tét nélküli (már korábban továbbjutottunk a csoportból) meccsen vereség következett a Ligakupában Pápán. Pécsen egy rendkívül küzdelmes bajnokin 0-0-át értünk el, és következett a Genk elleni hazai EL-meccs, aminek úgy mentünk neki, ha nyerünk, az utolsó forduló eredményeitől függetlenül továbbjutunk a legjobb 32 közé. 11 ezer néző láthatta Sóstón, hogy csapatunk mindent megtett a győzelemért, de egy szerencsétlen gólnak köszönhetően a belga csapat elvitte a három pontot Fehérvárról. Három nappal később, botrányos játékvezetés mellett kikaptunk Pápán bajnoki mérkőzésen.

2012 december

December elején, az utolsó 2012-es bajnokin 1-1-et játszottunk az Újpesttel Sóstón, amely mérkőzés leginkább arról marad emlékezetes, hogy a Red Blue Devils tűzijátékkal és remek koreográfiával ekkor ünnepelte 20. születésnapját. December 6-án következett (volna) az Európa Liga zárómeccse Lisszabonban, a portugál fővárosra azonban akkora eső zúdult, hogy a pálya használhatatlansága miatt a mérkőzést másnapra kellett halasztani. Mivel a csoport másik találkozóján 1-1-et játszott a Genk és a Basel, már a Sporting - Vidi előtt közel egy nappal biztos volt, hogy egyik csapat sem juthat tovább.

játszottak a csapatok, Labyad szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, amit Sándor tizenegyesből egalizált, majd Viola góljával végül a zöld-fehérek győztek. A vereség ellenére az utolsó EL-mérkőzésen is bizonyítottuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt Európában, a csoportban megszerzett 6 pontra és harmadik helyre pedig igazán büszkék lehetünk. December 8-án reggel a csapat minden tagja hazafelé vette az irányt, hogy családjaik körében kipihenhessék ezt a fárasztó, ám rendkívül sikeres évet, és január elején újult erővel vághassanak neki a felkészülésnek és a tavaszi szezonnak.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek