Nikolics a szezon végére melegedett bele

Szerb csatárunk az ősszel 453 perc lehetőséget kapott, s négy gólt rúgott a Monicomp Ligában. Ma, vele értékeljük a szezont.

- Mitől jobb ez a csapat?
+ Szokták mondani, hogy tanulni kell a hibákból. Szerintem mi ezt megtettük, ezen felül látható, érezhető, mennyire sikeréhes a gárda, s minden alkalommal úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni akarunk. A motiváltság pedig fél siker.
- Legemlékezetesebb mérkőzés?
+ Ugyan kevesebb lehetőséget kaptam eddig, mint tavaly, mégis nehéz választani. Talán a Fradi elleni bajnokit emelném ki egyiknek, mert ezen a rangadón az én gólommal egyenlítettünk ki és tartottunk itthon egy pontot. A másik fontos meccs az Újpest elleni volt, amikor 1-0-ra győztünk és én szereztem a győztes találatot. Ez számomra azért is emlékezetes, mert amióta a Videotonnál vagyok, ez volt az első rangadó, amit megnyertünk.
- A szezon meglepetése?
+ Negatív értelemben a Siófok és a Honvéd elleni mérkőzéseink. A Siófokról többször is beszéltünk azóta. Az volt a kezdet, hatalmas hőségben játszottunk, ami nem segítette a játékot, de akkor is azt mondtuk, azt a meccset gyorsan el kell felejteni és felállni, menni előre. A Honvéd viszont fájóbb, mert azon túl, hogy hazai pályán kaptunk ki, előtte zsinórban hat meccset nyertünk, s az lett volna a hetedik. Mielőtt megkérdezed, a szezon kudarcának is ezt a két meccset tartom.
- A szezon gólja?
+ Sok szép találatot értünk el. Alves Haladás elleni első gólja szerintem emlékezetes, de ha „haza akarok beszélni”, szerintem a Fradinak rúgott gólom sem volt csúnya.
- Civil kérdés: hogy áll az állampolgársági ügyed?
+ Egyelőre ugyanúgy. A sikeres vizsga után még szükséges papírt beadtuk a megfelelő hivatalba, arra várok, mikor hívnak eskütételre. Nem régen tizenegyen már letették az állampolgársági esküt, sajnos még nem voltam közöttük.
- Hogy alakul a további programod?
+ A múlt héten néhány napot Ausztriában voltam a barátnőmmel. Most megyek haza, a karácsonyi ünnepeket is a szüleimmel töltöm otthon, igyekszem kihasználni az időt, hiszen az ősz folyamán nem tudtam meglátogatni őket. Karácsony után pedig a barátnőm is kijön hozzám. Az egy-két hetes pihenést követően pedig nekiállok kocogni, kondizni és úszni, hogy a január elején kezdődő felkészülésbe jó erőben tudjak bekapcsolódni.

További hírek