InStat: A gólrekorder Nikolics és Rus is ott van a 25. forduló csapatában

Nikolics Nemanja, Rus Adrián és Stopira került be a forduló húsz legjobb teljesítményt nyújtó játékosa közé.

Az OTP Bank Liga 25. fordulója után is elkészítette statisztikai elemzését az InStat. Az elemzőcég adatai alapján a Gyirmóton 2-0-s győzelmet arató együttesünk érte el csapatszinten a hétvége második legmagasabb InStat-indexét. Ezen kívül labdabirtoklásban, a passzok számában, a sikeres támadások, valamint a sikeres cselek számában is a második legjobb teljesítményt nyújtottuk, a sikeres szerelések számában pedig az élen zártunk.

A Gyirmótot legyőző csapatunkból hárman kerültek be a forduló legjobb húsz játékosa közé: Nikolics Nemanja 280-as indexszel a hatodik, Rus Adrián 266-tal a tizenegyedik, Stopira 263-mal a tizenhatodik lett. A duplájával Szabó József gólrekordját a múltnak átadó támadónk több egyéni mutatóban is előkelő helyen zárt: a helyzetek értékesítésében első, kialakításukban és a kaput eltaláló lövésekben második lett. A 300. NB I-es meccsén pályára lépő Fiola Attila nevéhez fűződik a forduló harmadik legtöbb passza (83-ból 75 sikeres), Jevhen Makarenko kapta a harmadik legtöbb átadást (70-et) és Nego Loic mutatta be a harmadik legtöbb szerelést (7-ből 5 sikeres). A forduló legjobbjaiból összeállított csapatba Nikolics és Rus került be.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának álomcsapata az InStat-értékelések alapján (3-5-2-es felállásban):

Tóth Balázs (Puskás Akadémia, 269) - Samy Mmaee (Ferencváros, 284), Adnan Kovacevic (Ferencváros, 277), Rus Adrián (MOL Fehérvár FC, 266) - Ubochioma Meshack (ZTE, 259), Anderson Esiti (Ferencváros, 283), Tokmac Nguen (Ferencváros, 294), David Babunski (DVSC, 277), Zinédine Machach (Honvéd, 287) - Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC, 280), Ryan Mmaee (Ferencváros, 254)

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek