Farkas: Az érettebb csapat az őszi siker titka

Az elkövetkezendő időszakban azonos szempontok alapján öt játékosunk értékeli az őszi szezont. Elsőként Farkas Balázs, csapatkapitányé a szó.

- Összességében hogyan láttad az őszt?
+ A legszembetűnőbb talán az, hogy a tavalyi évhez képest alapvetően nem változott a csapat összetétele, mégis érettebb játékot produkáltunk. Vagyis, nem kizárólag az újonnan érkezetteknek köszönhetjük az előrelépést, hanem annak, hogy ez a gárda sokat érett, fejlődött. Kiemelném azt is, hogy voltak olyanok, akik többet hoztak ki magukból, mint tavasszal. Gondolok itt elsősorban Elek Ákosra, vagy Sándor Gyurira. A másik, amiben muszáj volt előre lépnünk, a jobboldali játék, ami a mi csapatunkban meghatározó, mert ott vonalat játszunk, illetve alapvonalat támadunk, de mivel Nagy Dani a szezon felében sérült volt, ezért kénytelenek voltunk ott egy új embert beépíteni. Gosztonyi Andris, szerintem jól halad a beilleszkedéssel, de nyilván idő kell még neki. Összességében bizakodó vagyok, remélem, hogy tavasszal is töretlen marad a most elindult pozitív folyamat és mivel vannak még tartalékaink, bízom abban is, hogy még gördülékenyebb, még magabiztosabb lesz a játékunk. Persze következik most egy újabb átigazolási időszak, amelynek lesznek érkezői és távozói, ám mi elérkeztünk arra a szintre, amikor már nem várható nagy mozgás a csapatban.
- Kudarc?
+ Nyilván nem minden mérkőzés sikerült úgy, ahogy szerettük volna, voltak váratlan eredményeink, de szerencsére „olcsón” megúsztuk, magyarán nem voltak nagy hullámvölgyeink. Gyengébben sikerült a Siófok elleni nyitány, illetve a Honvéd elleni hazai mérkőzés, s szerintem a Fradi elleni 1-1 is ebbe a sorba tartozik.
- A szezon legjobb meccse?
+ Sok jó mérkőzésünk volt, sok jó fordulóponttal, például a zalaegerszegi és a kaposvári győzelem, amelyek közül talán a ZTE elleni volt a fontosabb. Személy szerint nekem viszont az Újpest legyőzése a legértékesebb, mert ott, Lipták és Vaskó eltiltása miatt egy felforgatott csapattal álltunk ki, de sikerült pótolnunk a hiányzókat és végül két olyan ember döntötte el a meccset, akik csereként álltak be. Ez is rávilágít arra, a kispadról beállók ugyanolyan fontosak, mint a kezdők, mert valóban hozzá tudtak tenni a csapatjátékhoz. S ha már az Újpestnél tartunk – Mészöly Géza tegnap azt nyilatkozta, elismertem, hogy a Vidi-Újpest meccsen jogos lett volna egy büntető, amit még a gólnélküli döntetlennél a játékvezető nem ítélt meg nekik. Ezt szeretném itt és most megcáfolni, s elmondani, hogy még Kovács Zoltánnal is összevitatkoztam emiatt a találkozót követően.
- A szezon gólja?
+ Én Vasziljevics MTK elleni találatára szavazok, amely ugyan nem egyéni alakítás után született – kis túlzással azt is állíthatom, hogy Dusannak volt a legkevesebb köze a találathoz. Viszont nagyon szép akció előzte meg: Alves és Nagy Dani gyönyörűen megbontották az MTK baloldali védelmét, aztán a bepasszolt labdát Vujovics átlépte, amely így Vasziljevics elé került, ő pedig higgadtan gurított a bal alsó sarokba. Úgy vélem, ez volt a szezon legjobban megkomponált akciója.

További hírek