KÖZLEMÉNY

A klub és a csapat közleménye - Frissítve!

Zárjuk pozitív légkörben az évet a Sóstói Stadionban!

Még három fontos találkozó vár csapatunkra 2023-ban, ebből kétszer hazai pályán lépünk pályára. A Sóstói Stadionban jellemzően nagyszerű hangulat uralkodik, amelyért hálásak vagyunk szurkolóinknak, a jelentős többség sportszerűen biztatja kilencven percen keresztül a csapatot. Az elmúlt hónapokban azonban a lelátón helyet foglalók egy kisebb csoportja már a bemelegítés első percétől kezdve minősíthetetlen stílusban, fenyegetően lép fel az első csapat egyik játékosának irányában.

Klubunk, az első csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai közösen elhatárolódnak ettől a jelenségtől, és kérik ezen szurkolóinkat, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, amely negatív hatással lehet az egész csapat és a szurkolók kapcsolatára. Ugyanitt természetesen a többség számára szeretnénk megköszönni az egész éves kitartó szurkolást és azt, hogy a gyengébb eredmények idején is biztatták a csapatot.

Bízunk benne, hogy jó hangulatban, sikeresen zárjuk az évet, és a mérkőzések végén közösen ünnepelhetünk a három pontoknak örülve.

Székesfehérvár, 2023. november 30.,
A Fehérvár FC első csapatának játékosai, stábtagjai és a klub dolgozói.

Frissítés:

Érintett játékosunk, Kovács Dániel a Nemzeti Sport hasábjain nagyobb nyilvánosság előtt kívánt megszólalni a fenti témával kapcsolatban. A teljes cikk elolvasható itt.

„Először is szeretném megköszönni a Vidinek és a társaknak, hogy kiálltak mellettem, ez sokat jelent számomra – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács Dániel, a Fehérvár FC 29 esztendős kapusa. – A történet előzménye röviden: az előző idény utolsó bajnokiján maradtunk bent az NB I-ben, a Vasas otthonában ikszeltünk. A lefújás után a gyenge idény miatt érthető módon érezhető volt a feszültség, s én intettem a többieknek, hogy menjünk be az öltözőbe. Ezután hajnalban az egyik vezérszurkolótól kemény stílusú üzenetet kaptam, amelyre rosszul reagáltam, hibáztam, elismerem a felelősségemet ebben, elnézést kérek. Már négy és fél éve a Vidi játékosa vagyok, lejátszottam hetvenöt NB I-es bajnokit a klub színeiben, a Fehérvár a szívügyem, a csapat a legfontosabb számomra. A célom, hogy visszajussunk oda, ahová a klub való, az első három hely egyikére. Szeretném magam mögött tudni ezt a történetet, részemről lezártnak tekintem.”

Szerző: Fehérvár FC

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek