ELLENFÉL-LES

A horvát élvonal negyedik helyezettjével mérkőzünk meg

Következő ellenfelünk téli felkészülési mérkőzései során eddig két győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el.

Csapatunk az idén téli második, horvátországi edzőtáborának első edzőmérkőzésén a horvát élvonal jelenlegi negyedik helyezettje, az NK Osijek (Eszék) ellen lép pályára szombaton 14 órától. Ismerős pálya fogadja majd együttesünket, egy évvel ezelőtt ugyanazon a novigradi edzőpályán tréningezett csapatunk, ami a szombati mérkőzés helyszíne is lesz.

Nem ismeretlen ellenfél számunkra az eszéki együttes: a nyári felkészülési időszakban is összecsaptunk velük (Kodro és Kastrati góljaival 2-0-ra nyertünk Muraszentmártonban), de a tavaly januári, horvátországi edzőtáborban is játszottunk velük (ott 1-0-ra ők nyertek Umagban).

Az Osijek 19 forduló alatt 7 győzelemmel, 6 döntetlennel és 6 vereséggel 27 pontot gyűjtött a tízcsapatos horvát első ligában, azt azonban nem írhatjuk, hogy jó formában zárták volna a 2023-as évet, az utolsó hét bajnokijukból ugyanis csak az utolsót, a Slaven Belupo ellenit nyerték meg. Nincs azonban elérhetetlen távolságban számukra a dobogó és a második hely sem, előbbi hét, utóbbi nyolc pontra van tőlük a téli szünetben.

Ez lesz az Eszék negyedik téli edzőmérkőzése, az eddigieken két győzelem és egy vereség a mérlegük. A Zrinski Oscejkót 3-1-re, a Kopert 2-0-ra verték, legutóbb pedig 1-0-ra kikaptak a Celjétől. Januárban eddig két játékos leigazolását jelentették be, egy horvát és egy örmény játékos érkezett, míg hárman távoztak.

Vezetőedzőjük, Zoran Zekic 2023 októbere óta irányítja a csapatot, érdekesség, hogy a 49 éves szakember számára a magyar bajnokság sem ismeretlen, 2021 tavaszán 20 bajnokin irányította a Diósgyőrt, amellyel (11. helyezettként) búcsúzott az NB I-ből. Játékosként eszéki színekben debütált a felnőtt futballban, vezetőedzőként pedig korábban 2015 szeptembere és 2019 márciusa között már irányította őket, 152 mérkőzésen 1,63-as pontátlagot ért el csapatával.

Az eszéki klubot 1947-ben alapították, 1998/1999-ben horvát kupagyőztes lett, jelenlegi keretének átlagéletkora 25,5 év, a keret harmadát adják a külföldi játékosok, hazai mérkőzéseiket pedig a 13 ezer fős befogadóképességű Opus Arénában játsszák.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek